1. Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στηνμ Ελευσίνα η 2η Συνάντηση 2018 του Forum Δυτικής Αττικής για θέματα Ρομά, με θέμα :  «Bελτίωση των συνθηκών διαβίωσης  και  νέες δυνατότητες απασχόλησης».

Στη συνάντηση έγινε εκτενής εισήγηση, από εκπροσώπους της Ειδικής Γραμματείας του Υπουργείου Εργασίας για θέματα Ρομά, ως εξής:

  • Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
  • Παρεμβάσεις υποδομών σε Βλυχό Μεγάρων και Ασπρόπυργο.
  • Θέματα απασχόλησης των πληθυσμών Ρομά.

Η δημοκρατική συζήτηση η οποία ακολούθησε, παρά τις επιμέρους απόψεις, ήταν ουσιαστική.
Αναδείχτηκε το σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί η Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία χρόνια μαζί με τις παρεμβάσεις που έπονται στους οικισμούς Ρομά της Δυτικής Αττικής, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, ενώ αναφέρθηκαν και όλα τα μεγάλα προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν.

Μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ανέφερε:

«Υπάρχει ανάγκη επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών, ώστε μέσα στο 2019 να ξεκινήσουν οι εργασίες για την δημιουργία υποδομών στους οικισμούς Ρομά, στον Ασπρόπυργο και τα Μέγαρα, ώστε να αντιμετωπιστούν βασικά προβλήματα διαβίωσης σε αυτές τις περιοχές.

Επίσης αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του ρόλου όλων των συλλόγων Ρομά της Δυτικής Αττικής, ώστε μέσα από τον αγώνα που οφείλουν να δώσουν για την εξεύρεση λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να αναβαθμίσουν και την υπάρχουσα σχέση τους, με τους πολυπληθείς οικισμούς Ρομά της Δυτικής Αττικής».