Τις αντιδράσεις των συντεχνιακών σωματείων της ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προκάλεσε η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι σκοπεύει να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση σε μείωση της έκπτωσης στο λογαριασμό του ηλεκτρικού που ισχύει για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με ό,τι ισχύει, οι εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων της επιχείρησης φτάνουν κατά μέσο όρο στο 75% ενώ με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, σχεδιάζεται η πλήρης κατάργηση της έκπτωσης στο μη ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (ΕΡΤ, ΥΚΩ, χρεώσεις Δήμου κλπ), και ο περιορισμός της στο 30% για την αξία της ενέργειας (ανταγωνιστικό σκέλος).

Η ΓΕΝΟΠ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καταργεί δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων της επιχείρησης τα οποία ούτε η δικτατορία των συνταγματαρχών δεν κατήργησε.
Επίσης κατηγορεί τον Υπουργό Χατζηδάκη ότι δεν τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις στην προ μηνός συνάντησή του με εκπροσώπους της. Προσθέτει δε ότι οι μειώσεις  αποδοχών των εργαζομένων φθάνουν σε πόσοστό 55%. Επίσης ότι η συγκεκριμένη «παροχή σε είδος» είναι προϊόν διαβούλευσης, αποτελεί διάταξη της σύμβασης εργασίας του 1991 και φορολογείται στην ανώτερη κλίμακα. Συνεπώς η κατάργησή της συνιστά ευθεία μείωση μισθού!

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ χαρακτηρίζει την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ως επικίνδυνη καθώς «ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, «στοχοποιεί» εργαζομένους και είναι κραυγαλέος λαϊκισμός!»