Στη θέση της Αντιδημάρχου επί θεμάτων Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού διατήρησε την Ελένη Ρήγα ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.
Η κ. Ρήγα παραμένει στο ίδιο πόστο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2021.

Ο κ. Σταμούλης εκτίμησε την προσπάθεια και την προσήλωση της κ. Ρήγα στα καθήκοντά της τα οποία σχετίζονται με πολύ ευαίσθητα θέματα όπως αυτά της Κοινωνικής Προστασίας και μάλιστα χωρίς μισθό.

Η Αντιδήμαρχος Ελένη Ρήγα χαρακτηρίζεται από διακριτικότητα, ευαισθησία για το συνάνθρωπο αλλά και προσήλωση και εμμονή στην επίτευξη των στόχων της.
Τα αντικείμενα για τα οποία είναι υπεύθυνη δεν απασχολούν ευρύτερα την κοινωνία όπως την απασχολούν το περιβάλλον, η καθαριότητα ή οι οικονομικές υποθέσεις.
Ωστόσο πολλά από τα θέματα αρμοδιότητάς της αφορούν την ψυχική υγεία και τη στήριξη των αδυνάμων.

Η περίοδος την οποία περνάει η Ελλάδα τα δέκα τελευταία χρόνια, περίοδος η οποία ξεκίνησε με τη χρεοκοπία της χώρας και συνεχίζεται με την πανδημία του covid-19 και τις επιπτώσεις της στο επίπεδο ζωής μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, έχει δημιουργήσει μεγάλες ομάδες απόρων και ευάλωτων πολιτών οι οποίοι στρέφονται στο Δήμο για να βρουν στήριξη.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της οποίας προΐσταται η κ. Ρήγα έχει μεταξύ άλλων υπό την εποπτεία της το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας.

Τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος και η Κινέτα χτυπήθηκαν από φυσικές καταστροφές αλλά ο Δήμος στάθηκε με αξιώσεις δίπλα στους πάσχονες και έλαβε τα εύσημα.
Για τη λειτουργία των Δομών οι οποίες περιθάλπουν αναξιοπαθούντες υπεύθυνη είναι η Αντιδήμαρχος Ρήγα και φυσικά το προσωπικό το οποίο απασχολείται σε αυτές.
Κατά γενική ομολογία η Κοινωνική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άριστα στις υποχρεώσεις της.

Τώρα η ίδια Υπηρεσία προετοιμάζει και μοιράζει 150 μερίδες φαγητό την ημέρα. Ταυτοχρόνως διαχειρίζεται το Ταμείο Επισητιστικής Βοήθειας Απόρων το οποίο ενισχύει 1200 οικογένειες (περίπου 3000 άτομα) και προσφέρει ανά τρίμηνο νωπά προϊόντα, είδη μπακαλικής και είδη βασικής υγιεινής.

Στον τομέα της Παιδείας η κ. Ρήγα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι εργάστηκε σκληρά και εξασφάλισε τη λειτουργία Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα.
Ίδρυσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας το οποίο επιτρέπει σε άτομα τα οποία δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση.

Παρά τις εξαιρετικές υπηρεσίες προσφέρει στο Δήμο, η Ελένη Ρήγα είναι ένα πολύ διακριτικό άτομο το οποίο περνά από τις παρυφές της δημοσιότητας.

Η διατήρησή της στην ίδια θέση αποτελεί ορθή επιλογή του Δημάρχου αλλά και έμπρακτη αναγνώριση του έργου το οποίο προσφέρει στο Δήμο.