Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των ζημιών, αν και με σημαντικές καθυστερήσεις, η Κινέτα μας παραμένει στάσιμη σχεδόν μία δεκαετία.  Καμία εξέλιξη στα πολύ σοβαρά προβλήματα όπως η καθαριότητα, η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως, ο φωτισμός, η σήμανση, ο παραλιακός πεζόδρομος, οι δρόμοι εκτός σχεδίου και προπάντων η τουριστική προβολή ενός από τα καλύτερα θέρετρα της Αττικής εύκολα προσβάσιμος από παντού.

Με τα έκτακτα  κονδύλια που πήραμε ως Δήμος και με τα έργα τα οποία ανέλαβε να περατώσει η περιφέρεια, θα έπρεπε να έχει αλλάξει κατά πολύ το τοπίο που υπάρχει σήμερα.  Δρόμοι γεμάτοι λάσπες, πάρκα που δεν πέρασε ποτέ η υπηρεσία πρασίνου να τα συντηρήσει, κολώνες τις ΔΕΗ μέσα σε δρόμους, μικρές χωματερές ακριβώς πίσω από ξενοδοχειακή μονάδα, δίνουν την εικόνα που δέχεται ο επισκέπτης σήμερα.  Όσο για το γήπεδο ποδόσφαιρου τουλάχιστον βγάλτε τα τέρματα για να μην πάει κάποιος που δεν ξέρει και δει τα χάλια μας.

Επιτέλους πάρτε λίγο σοβαρά τον ρόλο σας και αφήστε τα προεκλογικά έργα βιτρίνας.  Γίνατε και εσείς το ίδιο με αυτά που κατηγορούσατε ως αντιπολίτευση και λογικό είναι γιατί και εσείς με την ίδια ψηφοθηρική λογική πορεύεστε.  Όπως σας είπα και στο προηγούμενο άρθρο μου τεχνικές και συνεργάτες από την εποχή του Βιετνάμ.  Δυστυχώς σήμερα είμαστε στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας και πληροφορίας που αγνοείται παντελώς.  Γι’ αυτό και διώξατε τον γ. γραμματέα σας που είναι στην εποχή του γιατί μάλλον εσείς και οι συνεργάτες σας δεν μπορέσατε να ακολουθήσετε.

Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πολύ κακή εικόνα της Κινέτας μας αλλά και όλου του υπόλοιπου δήμου μας,  πρέπει με πολύ δουλειά από τις υπηρεσίες και του συνεργάτες μας, να τρέξουμε για τις μελέτες και στην συνέχεια για την υπαγωγή σε χρηματοδοτήσεις εθνικές ή κοινοτικές.  Όλα μπορούν να γίνουν, όταν υπάρχει όραμα και θέληση και προπάντων στο νου μας να έχουμε πρώτα το γενικό και μετά το προσωπικό καλό. Με βασικό όπλο ένα εφαρμόσιμο και σύγχρονο στρατηγικό σχέδιο για τον Δήμο μας.

Καταλαβαίνουμε όλοι, ότι για εσάς προσωπικά κύριε Δήμαρχε θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποχωριστείτε την όμορφη καρέκλα σας. Σας υπόσχομαι, ότι εάν το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι το επιθυμητό για εσάς να εισηγηθώ στο επόμενο σώμα να την πάρετε στο σπίτι σας!

Σας ευχαριστώ πολύ
Άγγελος Μακρυγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος –
Επικεφαλής συνδ. Όμορφες Πόλεις