Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων της 21ης Σεπτεμβρίου, οι Άγγελος Μακρυγιάννης και Χρήστος Γκίνης, επικεφαλής και μέλος του συνδυασμού Όμορφες Πόλεις αντίστοιχα,  αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με σχετική απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει δικαστική προσφυγή κατά της διέλευσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης μέσω κατοικημένων περιοχών λόγω μεγάλης επικινδυνότητας.
Βάσει της απόφασης και εκ του γεγονότος ότι ο Δήμαρχος είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων της πλειοψηφίας θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει δικαστική προσφυγή.

Με την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος εμφανίστηκε να εμμένει στην άποψη ότι δεν έχει πεισθεί πως ο αγωγός υπερυψηλής τάσης θα είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Επεσήμανε ότι όπως προκύπτει από επιστημονικές συναντήσεις τις οποίες διοργανώσει ο Δήμος Μεγαρέων δεν προκύπτει επικινδυνότητα.
Ζήτησε απ’ όσους έχουν αντίθετη από αυτόν άποψη να καλέσουν αρμόδιους επιστήμονες να τεκμηριώσουν την επικινδυνότητα.

Χωρίς να το δηλώσει ξεκάθαρα, από τις δηλώσεις του, προκύπτει ότι ο Δήμαρχος δεν είναι διατεθειμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να ζητήσει αλλαγή της πορείας του αγωγού.