Εκδήλωση για το νέο έτος, με κοπή βασιλόπιτας, και ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του για τη διεκδίκηση του Δήμου Μεγαρέων, διοργάνωσε ο Άγγελος Μακρυγιάννης στις 28 Ιανουαρίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι αλλά και υποψήφιοι άλλων συνδυασμών για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία του Μαΐου όπου άκουσαν, χειροκρότησαν και ευχήθηκαν στον συνδυασμό Όμορφες Πόλεις καλή επιτυχία.
Ο Άγγελος Μακρυγιάννης, οικονομολόγος στις σπουδές και έμπορος τρίτης γενιάς στο επάγγελμα, απευθύνθηκε στο ακροατήριό του και ξεδίπλωσε τις αρετές του για τις οποίες είναι γνωστός στην κοινωνία των Μεγάρων.
Υπήρξε ενωτικός, δημιουργικός και αποφασιστικός με κίνητρό του την αγάπη για τα Μέγαρα και την εποικοδομητική πολιτική του σε όλα τα χρόνια με τα οποία ασχολείται με τα τοπικά πολιτικά πράγματα.
Για μια ακόμα φορά έδειξε τις αρετές του διακηρύττοντας την ανάγκη για επανασχεδιασμό του Δήμου και των δομών του με χρήση νέων τεχνολογιών το κυρίαρχο σύνθημά του “‘εμείς θα ολοκληρώσουμε το έργο των προκατόχων μας”.

Στην ομιλία του επέκρινε τον νυν Δήμαρχο για εγκατάλειψη της καθημερινότητας, για απώλεια κοινοτικών πόρων για την δρομολόγηση των ανοικτών εμπορικών κέντρων, Open Malls, λόγω μη έγκαιρης υποβολής προτάσεων, για τον κίνδυνο να έλθουν τα σκουπίδια στα Μέγαρα, για την καθεστωτική αντίληψη την οποία επιβάλλει στον τρόπο με τον οποίο διοικεί τον Δήμο.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του ΒΕ Πειραιά Αδριανός Μιχάλαρος, η εκπρόσωπος του Κλεάνθη Βαρελά Μαργαρίτα Πρίφτη, πολλά μελή του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων και μέλη της επιμελητηριακής κοινότητας