Νίκη – ένεση αυτοπεποίθησης πέτυχε η Νεανική Εστία Μεγαρίδος επί του Πειραϊκού Συνδέσμου με 78-56, ημίχρονο 43-30 στον αγώνα της 15ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΣΚΑΝΑ.
Μετά την βαριά ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον φορμαρισμένο Πέρα, ο οποίος σήμερα έσπασε το αήττητο του Έσπερου Καλλιθέας, η ευρεία νίκη επί του Πειραϊκού ήλθε για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των Μεγαρέων.

Οι κυανόλευκοι διατήρησαν σχεδόν σε όλον τον αγώνα την πρωτοπορία στο σκορ με την διαφορά να φθάνει και τους 21 πόντους, εκτός από το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου όπου με ένα σερί 0-9 οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 3 πόντους (18-21) ενώ διατήρησαν την πρωτοπορία έως το μέσο του ίδιου δεκαλέπτου.

Ο προπονητής Γιώργος Μάνταλος χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες και δοκίμασε διάφορα συστήματα.
Η επίθεση ήταν παραγωγική με ευστοχία από την περιφέρεια, πίεση σε μεγάλη διάρκεια του αγώνα και αποτελεσματική άμυνα η οποία δεν επέτρεψε στον Πειραϊκό να φθάσει τους 60 πόντους.
Για μια ακόμα φορά πρώτος σκόρερ της ΝΕΜ ο Καραποστόλου ενώ μετά από καιρό ο Κοντόπουλος γύρισε στην ευστοχία πετυχαίνοντας 15 πόντους (3 τρίποντα).
Μετά από απουσία σχεδόν δύο μηνών λόγω τραυματισμού, ο προπονητής είχε στην διάθεσή του και τον Θεοδόση τον οποίο χρησιμοποίησε στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα:  18-12, 25-18, 23-17, 12-09

Διαιτητές: Ραχιώτης, Ορφανός, Μελισσάρης
Γραμματεία: Δημακοπούλου, Μούλτση, Τοβήλ
Γιατρός: Δ. Χατζόπουλος

Νεανική Εστία Μεγαρίδος (Μάνταλος, Υφαντής):  Τουμπανιάρης, Κοντόπουλος 15(3), Αβραμίδης  6, Μαρούγκας 7(1), Ντινόπουλος 8(2), Καραποστόλου 20(5), Θεοδόσης 2, Γιατράκος, Καράμπελας          2, Αθανασόπουλος, Δημάκος 4, Σταυριανόπουλος 14(1)

Πειραϊκός Σύνδεσμός (Ποτόσογλου Ν., Ποτόσογλου): Δημητρόπουλος, Κορόνα, Παπαδόπουλος 2, Καλής 24, Δεβετζόγλου 13(1), Χριστόδουλος 8, Καραδημητρίου, Χρήστου, Μοσχολιός 3, Λέσι, Βούτας 6, Παπακωνσταντίνου