Το προσωπικό της όραμα για τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά δρώμενα στο Δήμο των Μεγάρων μοιράζεται με την κοινωνία η Αναστασία Αντωνίου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Μαζί με Όραμα»  του Κλεάνθη Βαρελά.

Η κ. Αντωνίου, πρόσωπο με έντονη δράση περί τα πολιτιστικά, απομακρύνθηκε απογοητευμένη από το συνδυασμό «Ένωση Πολιτών»  αναφερόμενη στην περίοδο Σταμούλη ως «περίοδο στασιμότητας με έργα χωρίς ουσία που αναδεικνύονται από φυλλάδια και φλύαρα διαγγέλματα και όχι από την πληρότητα και την αξία τους».
Στις παρούσες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση συντάσσεται στο πλευρό του Κλεάνθη Βαρελά τον οποίο χαρακτηρίζει ως «άνθρωπο με όραμα, μεγάλη εμπειρία και γνώση στην αυτοδιοίκηση, ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο Μεγαρέων».

«Βιώνουμε όλοι τον τελευταίο  καιρό  τους παλμούς  της προεκλογικής περιόδου. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο συστράτευσης των Δημοτών, σε μια περίοδο ανανέωσης και οργάνωσης ιδεών.

Με οδηγό την ελπίδα ότι η ενεργός συμμετοχή και ο αγώνας για τα κοινά δεν είναι μάταιος και τη διάθεση να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα  και αγαπώ αποφάσισα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος  στην παράταξη «Μαζί με Όραμα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κλεάνθη Βαρελά. Με έναν άνθρωπο με όραμα, μεγάλη εμπειρία και γνώση στην αυτοδιοίκηση, που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τον δήμο Μεγαρέων.

Υπηρέτησα ενεργά την τοπική αυτοδιοίκηση πέντε έτη ως  τοπική σύμβουλος  δήμου Μεγαρέων, χωρίς προσωπικές επιδιώξεις και οφέλη  με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

Μέσα από τη θέση της διαχειρίστριας της εταιρίας επιδίωξα κάθε καινοτομική εκδήλωση με όφελος την επισκεψιμότητα στην πόλη μας.

Ζήσαμε μια περίοδο στασιμότητας, έργα χωρίς ουσία που αναδεικνύονται από φυλλάδια και φλύαρα διαγγέλματα και όχι για την πληρότητα και την αξία τους από τους ιδίους τους πολίτες.

Μια περίοδο χωρίς  πολιτιστική αξιοποίηση και ανάδειξη  του τόπου μας.
Μια περίοδο χωρίς άνθιση στον θρησκευτικό  τουρισμό,  χωρίς να αξιοποιηθούν τα διάσπαρτα εξωκλήσια μας που αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών, χωρίς ανάδειξη των ιστορικών μας χωρών, χωρίς ανάπτυξη των παραθαλάσσιων περιοχών μας,  χωρίς  επένδυση  στην καινοτομία και τεχνολογία αποτελώντας  έτσι τον μοχλό της οικονομικής μας ανάπτυξης.
Χωρίς προγραμματισμό νέων  πολιτιστικών  εκδηλώσεων με πανελλήνιο προορισμό χωρίς αξιοποίηση  χώρων κατάλληλων  για  πολυχώρους  πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χωρίς αξιοποίηση της εμπειρίας και των γνώσεων.

Αγαπητοί συνδημότες,
ήρθε η στιγμή να οραματιστούμε την πόλη μας, τα όμορφα Μέγαρα.
Να οραματιστούμε  μια πόλη φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον .. και εγώ μιλώ για άλλο όραμα ….
Μιλώ για το όραμα μιας σύγχρονης  πόλης που θέλει να ξαναβρεί την προκοπή της και να δώσει στον πολίτη και στην κοινωνία την στέρεη ελπίδα ενός αύριο που εμπνέει , δημιουργεί ασφάλεια και βγάζει νόημα .

Το όραμα το  χτίζουν ο κοινωνικός διάλογος, η συναίνεση,η εμπιστοσύνη και η συλλογικότητα με όσους μπορούν να συνεισφέρουν .
Η διαφάνεια και ο έλεγχος είναι τα συστατικά της εμπιστοσύνης.
Όσο γι αυτούς που πιστεύουν ότι, αγνοώντας τον  πολιτισμό ράβουν το κοστούμι της πολυπραγμοσύνης και της υστεροφημίας τους, καλό είναι να γνωρίζουν ότι όταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμα και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές.

Εμπιστευτείτε μας».

 

«ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ -ΤΣΙΓΚΡΗ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ – ΔΑΣΚΑΛΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΠΤ