Η Τ.Ο Ε.ΠΑ.Μ. Μεγάρων εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για τον άδικο χαμό 15 ανθρώπων και συντοπιτών μας στην Μάνδρα, Ν. Πέραμο και Μαγούλα, όπου πολλοί χάθηκαν εντός της κατοικίας τους, το καταφύγιο – κατ΄ άλλα – προστασίας του ανθρώπου από τα καιρικά φαινόμενα.

Την αποκλειστική ευθύνη για τους θανάτους, αλλά και για την καταστροφή των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής, την έχουν αυτοί που κατά το σύνταγμα και τους νόμους υποχρεούνται να την προστατέψουν.
Δεν έχασαν χρόνο οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί, που ως δήθεν αρμόδιοι έσπευσαν να φορτώσουν τις ευθύνες στον Θεό και τους “αυθαίρετους” για να αποφύγουν τις δικές τους για την τραγική έλλειψη υποδομών.

Θεωρούν τους πολίτες καταναλωτές κουτόχορτου και μη ικανούς να καταλάβουν ότι, αν σε κάθε ισχυρή νεροποντή δικαιολογείται η απώλεια ανθρώπινων ζωών, τότε το Λονδίνο θα ήταν ακατοίκητη περιοχή.
Μία ματιά στο google earth και θα δούμε τις τεράστιες εγκαταστάσεις που είναι άναρχα σπαρμένες εδώ και εκεί. Εκεί που η γη είναι φθηνότερη, όπως στην Δ. Αττική.
Μία ακόμα ματιά και θα διαπιστώσουμε ότι οι παράδρομοι της εθνικής οδού έχουν καταστεί ρέματα απορροής υδάτων, για να αποφύγουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην εθνική οδό, κατασκευής Μπόμπολα.

Αναγνωρίζουμε ότι η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων είχε φροντίσει εγκαίρως για τον καθαρισμό των οδών διαφυγής των υδάτων και αποφύγαμε την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, όπως δυστυχώς συνέβη στη Μάνδρα, πράγμα που, αποδεικνύει ότι οι ευθύνες για τους θανάτους από τις φυσικές καταστροφές, βαρύνουν την ανώτερη βαθμίδα διοίκησης – υπηρέτες του άναρχο-καπιταλισμού που δικαιώνει την άναρχη χωροταξική επέκταση.

Όπως δικαιώνει κάθε άναρχο και άηθες, αρκεί να αποφέρει κέρδος στα μεγάλα συμφέροντα.
Είναι υπόσχεσή μας ότι δεν θα μείνει κανείς ατιμώρητος μετά την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Mέγαρα, 15 Νοεμβρίου 2017