Πολλές και εναλλακτικές ευκαιρίες για σύντομες καλοκαιρινές αποδράσεις από τα αστικά κέντρα της Αττικής προσφέρουν τα Μέγαρα κατά.BAREA_250
Πεντακάθαρες παραλίες προστατευμένες  κατά περίπτωση από το πού φυσάει ο άνεμος, γραφικές παραλιακές ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και νάιτ κλαμπ.

Παρά το γεγονός ότι τα Μέγαρα είναι μια στεριανή πόλη, η τοποθεσία της στο δυτικό σκέλος της Αττικής, ανάμεσα στον Σαρωνικό κόλπο από τον νότο και τον Κορινθιακό κόλπο από τα βόρεια και βορειοδυτικά έχει τα χαρακτηριστικά ενός αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

KINETA_250Οι επικρατούντες βορειοδυτικοί άνεμοι κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου κατευθύνουν τον αέρα στους δασικούς ελατόφυτους και πευκόφυτους ορεινούς όγκους των Γερανείων και του Πατέρα με αποτέλεσμα να κατακρατείται η υγρασία, και ο αέρας να γίνεται ευχάριστος όπως και οι συνέπειες της υψηλής θερμοκρασίας.

Οι διάφορες παραλιακές περιοχές των Μεγάρων συνδυάζουν το μπάνιο με άλλα είδη διασκέδασης ενώ η ALEPOXWRI_250νυχτερινή διασκέδαση προσφέρεται σε πολλές μορφές.

Πάχη: κλασικός τόπος, φημισμένος για τις ψαροταβέρνες του αλλά και για επιλογές όπως καφές, ποτό, παγωτό, κρέπα σουβλάκι.
Από τις πολλές επιλογές ξεχωρίζουμε την ψαροταβέρνα Κάρμαν και τον Εξάντα

Νέα Πέραμος: Προσφέρει κάθε είδος διασκέδασης. Από κολύμπι έως κατ’ εξοχήν παραλιακά μαγαζιά, σχεδόν επάνω στο κύμα, πεζόδρομος με θέα την φωτισμένη Σαλαμίνα, σε όλο το μήκος της παραλίας

H_TRATA_250Νεράκι: Κολύμπι, ψάρι και όστρακα. Κατά μήκος του μικρού γραφικού κόλπου συναντά κανείς ψαροταβέρνες που σερβίρουν κάθε θαλασσινό έδεσμα ενώ μπορεί να αγοράσει φρέσκα  όστρακα στα πόστα των οστρακαλιέων που βρίσκονται στην πλευρά της θάλασσας.
Από τις επιλογές ξεχωρίζουμε την ταβέρνα του Νίκου Φωτίου

Λουτρόπυργος: Όμορφη πεντακάθαρη παραλία όπου δεσπόζει η ψαροτεβέρνα «Η Τράτα»

Βαρέα: Η παραλία της πόλης των Μεγάρων η οποία προσφέρεται σε οργανωμένα τμήματα είτε PAXH_250παρθένα.
Επισημαίνουμε το δυτικό άκρο της παραλίας όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει οργανωμένη παραλία στο WET Seaside Club του Γιάννη Μουρτζούκου
Όλα τα καταστήματα προσφέρουν καφέ, αναψυκτικό, ποτό, ποικιλίες

Μπαλαλάι – Κινέτα: Παραδοσιακό θέρετρο το οποίο σε μεγάλο μήκος του συνδυάζει πευκόφυτο δάσος και παραλία. Πολλά τμήματα της παραλίας είναι οργανωμένα με ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Υπάρχουν ψαροταβέρνες ενώ εναλλακτικά καφέ, παγωτό, ποτό

Επισημαίνουμε το Κάπτεν Τζων στο Μπαλαλάι και το καφέ Ραφτ στην Κινέτα.

KAKH_SKALA_250Αλεποχώρι – Ψάθα: Αγνές, πεντακάθαρες παραλίες, χωρίς υποψία ρύπανσης ή μόλυνσης, συνδυάζουν βουνό και θάλασσα ενώ οι παραλιακές καφετέριες και ταβέρνες προσφέρουν φαγητό και ποτό για κάθε γούστο.
Επισημαίνουμε τους χώρους εστίασης  IlDesto και Τραμόντο

Και στην πόλη των Μεγάρων, με επίκεντρο τις πλατείες, Κεντρική, Λιτάρα, ΑηΓιάννη, Σωτήρος και Εξω Βρύσης προσφέρεται για όσους θέλουν να μείνουν στην πόλη, να ξεκουραστούν και να δροσιστούν.
Στην Κεντρική Πλατεία επισημαίνουμε την ευχάριστη ατμόσφαιρα του Λοφτ Καφέ, στην πλατεία Λυτάρα για σουβλάκι το Ελ Γκρέκο ενώ για αναψυκτικά, καφέ και ποτό ξεχωρίζουμε το Μικρό Καφέ.
Κατά τα λοιπά οι πλατείες Σωτήρος – Εξω Βρύσης – Αη Γιάννη χορευταρά, ειδικεύονται στο κρέας σε κάθε του παραλλαγή.