Σύσκεψη παραγόντων της δημόσιας ζωής πραγματοποιήθηκε στην Κινέτα το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου με θέμα τις εξελίξεις μετά τις φυσικές καταστροφές οι ποίες την έπληξαν την περασμένη διετία.
Τη σύσκεψη διοργάνωσε και προκάλεσε το Κοινοτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία της Αλεξάνδρας Μπαλτσιώτη.
Όπως και στις προηγούμενες συσκέψεις συζητήθηκαν τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται ή πρέπει να ληφθούν για την αποκατάσταση των ζημιών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων κατοίκων.
Όπως ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ένας από τους προσκεκλημένους, προχωρούν οι διαδικασίες για ανακατασκευές, επισκευές, για τις οποίες έχουν ήδη εγκριθεί οι ανάλογες πληρωμές, ενώ παράλληλα έχουν δοθεί επιδοτήσεις ενοικίου και περιβάλλοντος χώρου.
Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί οι κατεδαφίσεις των επικίνδυνων κτισμάτων καθώς συνεχίζεται και η διαδικασία συλλογής αμιάντου.
Με νομοθετικές ρυθμίσεις του τελευταίου διμήνου και άλλων πρωτοβουλιών του κρατικού μηχανισμού οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές και χορηγείται Στεγαστική Συνδρομή για επισκευές και ανακατασκευές.
Σε δρόμο υλοποίησης βρίσκονται οι προγραμματικές συμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, εκτός του κ. Αθανασίου Μπούρα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο τοπικός Αντιδήμαρχος Σταύρος Φωτίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κινέτας Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη, τοπικοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της επιτροπής πυροπλήκτων.