Απετράπη και σήμερα ο πλειστηριασμός πρώτης και μοναδικής κατοικίας συμπολίτη για ποσό οφειλής €10.000

Οι Πολίτες των Μεγάρων κατά των Πλειστηριασμών, για μια ακόμα φορά τήρησαν την υπόσχεσή τους.
Συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Μεγάρων και απέτρεψαν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας ενός οφειλέτη για το «ιλιγγιώδες» ποσό των 10.000 ευρώ.

Όπως κάθε Τετάρτη, πιστοί στο ραντεβού τους και αποφασισμένοι να αποτρέψουν την αρπαγή λαϊκής περιουσίας από οποιονδήποτε, είτε είναι τράπεζα είτε είναι ιδιώτης.

Ας σημειωθεί ότι, και αυτό είναι απόρροια του δράματος που καθημερινά περνούν οι οικογένειες που καθημερινά κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, η γυναίκα της οποίας η κατοικία επρόκειτο να εκπλειστηριαστεί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και βρίσκεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας με προεμφραγματικά συμπτώματα όπως πληροφόρησε τους υπεύθυνους των «Πολιτών» ο σύζυγός της.
Το Megaraorg εύχεται περαστικά.

 

600 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ
Στο περιθώριο της δράσης κατά του πλειστηριασμού, η ομάδα αποφάσισε να διευρύνει τη δράση της και στον τομέα της αποκοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των νοικοκυριών στα οποία έχει κοπεί η παροχή ρεύματος ανέρχονται σε τουλάχιστον 600 από τα οποία ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι δικαιούχοι του οικιακού κοινωνικού τιμολογίου και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με τον νόμο σε αυτήν την κατηγορία ΔΕΝ διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η στήλη με την κοινωνική ευαισθησία που την διέπει, θα ψάξει το θέμα, που τείνει να γίνει πολύ σοβαρό, και θα επανέλθει με αναλυτικότερο ρεπορτάζ.