Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η προγραμματισμένη Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα «Πτυχές της Υπαπαντής του Κυρίου» στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Περάμου.

Τις εργασίες της Εσπερίδας ξεκίνησε ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και έδωσε το έναυσμα για να διεξαχθεί η εκδήλωση.

Προηγήθηκε η απόδοση βυζαντινών ύμνων της Υπαπαντής από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου της Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του χοράρχου κ. Χρήστου Παπαηλία, όπου μεταξύ των μελών ακούστηκαν και δυο μονωδίες από τους διακεκριμένους ψάλτες της μητροπόλεως κ. Νικόλαο Τσίγκρη και κ. Λεωνίδα Τσούκαλα.

Στη συνέχεια αναγνώσθηκαν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών: α) κ. Θεοδώρου Ρόκα με θέμα: «Ὑπαπαντή και στην τελετουργία τοῦ νόμου καὶ στῆ συνάντηση τοῦ Θεοῦ μὲ τὸν ἄνθρωπο»,

β) κ. Γεωργίου Ζαραβέλα με θέμα: «Οι προβαπτισματικές ἀκολουθίες ὡς σημεῖο τῆς ἐπίγειας ζωῆς τοῦ Χριστοῦ» και

γ) κ. Δημητρίου Λυκούδη με θέμα: «Η προσμονή τοῦ Δικαίου Συμεών ὡς ἀσάλευτη μαρτυρία γιὰ μιὰ ὀρθόδοξη γαμική συνοδοιπορία».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε όλον τον κόσμο ιδιαίτερα τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ελευσίνος κ. Δωρόθεο καθώς και τους εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων π. Αλέξανδρο και π. Πολύευκτο για την παρουσία τους.