Διελκυστίνδα ανακοινώσεων ακολούθησε τη νικηφόρα εμφάνιση της ΝΕΜ επί του Εθνικού Πειραιά την περασμένη Κυριακή.
Οι Εθνικοί θεωρούν ότι “σφαγιάστηκαν” από τη διαιτησία. Έτσι ο μεν Κώστας Σορώτος εξέφρασε τα παράπονά του στον προσωπικό του λογαριασμό του Facebook ο δε Εθνικός εξέδωσε ανακοίνωση για “χειρουργείο” από τους διαιτητές.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση της Νεανικής Εστίας στην οποία εκφράζονται συναισθήματα ντροπής και αγανάκτησης για τις ανακοινώσεις και με επί μέρους σχολιασμούς διατυπώνεται η άποψη ότι και οι δύο ομάδες αντιμετωπίστηκαν ισορροπημένα από τους διαιτητές:

“Ντροπή, αγανάκτηση και διαστρέβλωση για μια τεράστια και πέρα για πέρα δίκαιη νίκη!

Τα ανωτέρω συναισθήματα του τίτλου κατέκλυσαν τόσο εμάς όσο και τους χιλιάδες Μεγαρίτες φιλάθλους μας, διαδεχόμενα μάλιστα την χαρά, που προήλθε από την τεράστια και πεντακάθαρη νίκη μας, αμέσως μετά την ανάγνωση της ατυχούς, έως προσβλητικής ανακοίνωσης του Εθνικού, καθώς και της αντίστοιχης δήλωσης (sic) του προπονητού του!

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, παρότι νέα στις Εθνικές Κατηγορίες, υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει υπόδειγμα υγιούς Σωματείου, που πρεσβεύει τις αρχές του fair play και του υψηλού ιδεώδους της φιλοξενίας, έχοντας λάβει για αυτά τα δύο εκατοντάδες συγχαρητήρια απ’ όλους τους συντελεστές του αθλήματος τα τελευταία χρόνια, που εκκίνησε αυτή η ανοδική πορεία. Ενστερνιζόμενοι πάντοτε αυτές τις δύο βασικές αρχές ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε άλλοθι και «αποδιοπομπαίους» τράγους για ένα αρνητικό αποτέλεσμα και ουδέποτε γίναμε οπαδοί του ρητού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» για την επίτευξη μιας εφήμερης νίκης.

Για εμάς στην ΝΕΜ οι διαπροσωπικές σχέσεις και η αγαστή συνεργασία με τους εντός του παρκέ «αντιπάλους» μας αποτελούν αποδεδειγμένα και όχι στα λόγια προτεραιότητα και βασικό πυλώνα διδασκαλίας όχι μόνο στην Αντρική μας Ομάδα αλλά και στα Αγωνιστικά Τμήματα των Υποδομών μας. Οπότε, είναι απολύτως φυσιολογικό να μας θλίβει βαθιά αλλά και να μας εξοργίζει ταυτόχρονα το γεγονός ότι το φίλο Σωματείο του Εθνικού, παρασυρόμενο ίσως από το «παραλήρημα» του προπονητού του, το οποίο σημειωτέον ξεκίνησε από το τζάμπολ του αγώνα (!!!) & δεν τελείωσε ποτέ, δεν αποδέχθηκε την πεντακάθαρη και δίκαιη νίκη της Ομάδας μας, αλλά αναζήτησε αλλού τις ευθύνες της ήττας τους.

Αγαπητοί μας φίλοι,

  • μαζί με τον Αγγελόπουλο βγήκε με τρία (3) φάουλ και ο Σάλεχ, ο οποίος κατά γενική ομολογία ήταν ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου.
  • Εκνευρισμός δεν υπήρχε καθόλου στον πάγκο μας και σε κανένα σημείο του αγώνα, παρά μόνον στον δικό σας και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Φυσιολογική απόρροια αυτού του εκνευρισμού ήταν οι Τεχνικές Ποινές, που, εάν το γράμμα του Νόμου εφαρμόζετο πλήρως, θα ήταν τουλάχιστον οι διπλάσιες.
  • Οι επαφές σφυρίχτηκαν όλες και στις 2 πλευρές του παρκέ και επειδή όλοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και γνωριζόμαστε πολύ καλά, όλοι μας έχουμε εδραιώσει την πεποίθηση ότι ο προπονητής σας, είτε κερδίζει είτε χάνει, συνηθίζει να επιτίθεται σε άλλους με πλέον αγαπημένους του στόχους τους διαιτητές. Αυτό είναι γνωστό σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του Ελληνικού Μπάσκετ και δεν αποτελεί παρθενογένεση. Οπότε, αναζητήστε αλλού τις ευθύνες της κακής εμφάνισης και όχι εκεί που σας κατεύθυναν οι επιτήδειοι…
  • Προς επίρρωσιν όλων των ανωτέρω το βίντεο του αγώνα είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου, συμπεριλαμβανομένων όλων των επισήμων φορέων (Ε.Ο.Κ., Κ.Ε.Δ. κ.λ.π.), των Μ.Μ.Ε. και φυσικά έχει δοθεί ήδη, από εμάς, σε όλα τα Σωματεία της Κατηγορίας μας, όπως ακριβώς γίνεται με όλα τα παιχνίδια μας, γιατί φίλοι μας «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»!

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου της επιθυμεί, έστω και σήμερα, μία ημέρα μετά τον αγώνα, ο επίσημος Εθνικός να αποδεχθεί το δίκαιο του χθεσινού αποτελέσματος και να αναγνωρίσει την αγωνιστική ανωτερότητά μας στον χθεσινό αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε εμείς, όταν βιώσαμε τον δίκαιο αποκλεισμό στο ίδιο γήπεδο στο Κύπελλο Ελλάδος. Εμείς με την σειρά μας δηλώνουμε υπερήφανοι, που κερδίσαμε μια μεγάλη Ομάδα, όπως ο Εθνικός και αναγνωρίζουμε με μεγάλη ευκολία, ότι οι πλέον των 100 φίλαθλοί μας, παρά την ένταση που επικρατούσε στο παρκέ, γνώρισαν μια άριστη φιλοξενία, την οποία φυσικά δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε στον αγώνα του 2ου Γύρου στα φιλόξενα Μέγαρα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος”