Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Εφαρμόζουμε πρωτοπόρες τεχνολογίες για την προστασία της υγείας των πολιτών»

Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες για την καταπολέμηση των κουνουπιών.
Ενώ εφαρμόστηκαν με επιτυχία προγράμματα επίγειων ψεκασμών σε όλες τις περιοχές αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας της Δυτικής Αττικής, συνεχίζονται οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών από αέρος, όπου είναι δύσβατες οι περιοχές, με εναέρια μέσα (drones).

Την Τρίτη 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί σε καίρια σημεία στην παραλία της Ψάθας, μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που προσελκύει μεγάλο όγκο επισκεπτών.

Με αφορμή την εξέλιξη του προγράμματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι: «Με προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία των πολιτών της Δυτικής Αττικής, ξεκινήσαμε έγκαιρα τις παρεμβάσεις μας με το πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής. Συνεχίζουμε εφαρμόζοντας με εναέρια μέσα (drones), με πρωτοποριακή μέθοδο για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε δύσβατα και μη προσπελάσιμα σημεία, που αποτελούν πιθανές εστίες για πληθυσμούς μολυσματικών κουνουπιών.

Ως Περιφέρεια Αττικής, έχουμε καταρτίσει ένα ολιστικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, το οποίο βασίζεται στη μείωση του πληθυσμού τους μέσω του περιορισμού των εστιών αναπαραγωγής τους. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας και της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας».