Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις και σχέδιιο το οποίο αφορά στη στήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και της αγοράς.

Μεταξύ των προτάσεων του ΒΕΠ ήταν η διεύρυνση των ΚΑΔ σε κλάδους οι οποίοι δεν είχαν περιλιφθεί στα αρχικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων καθώς και εξασφάλιση ρευστότητας και προστασίας των βιοτεχνιών και η ενίσχυση των εγχώριων παραγωγικών μονάδων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Διοίκηση του ΒΕΠ επανέλαβε την έκκληση να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, όχι μόνο όσο τηρούνται τα μέτρα αντιμετωπίσεως του στελέχους κορωνοϊού “Covid-19” αλλά κυρίως στην «επόμενη ημέρα», όταν θα αρχίσει η σταδιακή επιστροφή σε μια νέα «κανονικότητα» για την αγορά, τους επιχειρηματίες, αλλά και τους εργαζομένους.

Αποσαφηνίστηκε από την πλευρά του ΒΕΠ πως τα μέτρα στήριξης τα οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση τυγχάνουν αποδοχής και αναγνώρισης από το βιοτεχνικό κόσμο. Ωστόσο προκύπτουν εξειδικευμένα προβλήματα και αγκυλώσεις σε βιοτεχνικές δραστηριότητες επί των οποίων πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων.

Ο Πρόεδρος Αδριανός Μιχάλαρος επισήμανε ότι οι περισσότεροι βιοτέχνες δραστηριοποιούνται σε παραγωγικές δραστηριότητες και πρέπει να τύχουν ειδικής μεταχείρισης, αφού άντεξαν στα δέκα χρόνια της κρίσης, κρατούν «ζωντανές» θέσεις εργασίας με υψηλή επιστημονική και τεχνική υπεραξία, εργάζονται ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπείς σε οφειλές και υποχρεώσεις και προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα.

«Ηλθε η ώρα να υπάρξει στήριξη και ενθάρρυνση της εγχώριας παραγωγής με χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι ήδη διαθέσιμα, αλλά και με πολιτική βούληση. Η στήριξη της ελληνικής επιχείρησης και ειδικά της βιοτεχνίας που είναι η ραχοκοκκαλιά της εθνικής οικονομίας, δεν μπορεί να είναι πολιτική υπόσχεση. Είναι στρατηγική επιλογή», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ. Σε αυτό το σημείο τονίστηκε ο ρόλος και ο στρατηγικός σχεδιασμός του Επιμελητηρίου ώστε με την άρση των περιορισμών που προκαλεί η εξάπλωση του “Covid-19” να επανεκκινήσει η επιχειρηματικότητα και η παραγωγική σε ένα υγιές, ρεαλιστικό και παραγωγικό πλαίσιο.