Στην Κινέτα, αίθουσα Ομοσπονδίας Συλλόγων, διοργάνωσε προεκλογική συγκέντρωση ο υποψήφιος δήμαρχος Μεγαρέων Κλεάνθης Βαρελάς, την Κυριακή 12 Μαΐου, όπου παρουσίασε το τμήμα του προγράμματός του το οποίο αφορά την περιοχή. Παρουσίασε επίσης τους υποψηφίους του στο κεντρικό ψηφοδέλτιο των Μεγάρων οι οποίοι προέρχονται από την Κινέτα.
Πλήθος κατοίκων, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της συγκέντρωσης, άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον κ. Βαρελά να αναφέρεται στις προθέσεις του να εργασθεί προς την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της περιοχής τα οποία πρόσφατα επιδεινώθηκαν λόγω φυσικών καταστροφών. Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προκάλεσαν το έντον ενδιαφέρον του κοινού το οποίο συχνά τον διέκοπτε με χειροκροτήματα.

Οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές, δασική πυρκαγιά και πλημμύρα, οι οποίες έπληξαν την περιοχή κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στα χρονίζοντα προβλήματα όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, το συγκοινωνιακό, η καθαριότητα και η ασφάλεια.
Ο Κλεάνθης Βαρελάς στηρίζει τον ανεξάρτητο τοπικό συνδυασμό “Ενωμένη Κινέτα” αποφασίζοντας να μη συγκροτήσει τοπικό ψηφοδέλτιο υποψηφίων του συνδυασμού του. Μάλιστα ήταν ο πρώτος ο οποίος, χωρίς περιστροφές, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη και συμπαράστασή του για την ίδρυση του τοπικού ψηφοδελτίου.

Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του “Μαζί με Όραμα” ο κ. Βαρελάς έχει περιλάβει τρια στελέχη της τοπικής κοινωνίας με δράση τόσο στον κοινωνικό όσο και στον επιχειρηματικό τομέα. Πρόκειται για τους Μερόπη Δόλλα, Δημήτρη Ραυτόπουλο και Μαργαρίτα Πρίφτη. Και οι τρείς είχαν σύντομη ξεχωριστή παρουσία στη συγκέντρωση όπου απηύθυναν χαιρετισμό.
Επίσης στη συγκέντρωση έκαναν σύντομη παρέμβαση οι υποψήφιοι Μελέτης Λέλης και Σπύρος Νικολάου.

Η ασφάλεια της περιοχής ήταν το πρώτο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί προς την οργανωμένη επαναλειτουργία του τοπικού αστυνομικού σταθμού και την ίδρυση δημοτικής αστυνομίας.
Για την καθαριότητα σχεδιάζει την οργάνωση ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων όπου στην Κινέτα, όπως και σε άλλες περιοχές, η διαχείριση θα γίνεται επί τόπου.
Για την καθημερινότητα θα εφάρμόσει το δόγμα “ανοιχτές πόρτος ο Δήμος για τον καθένα”.
Για την Κινέτα θα υπάρξουν αποκεντρωμένες δημοτικές Υπηρεσίες με προτεραιότητα στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό.
Θεσμοθέτηση του δημοτικού ιατρείου και αναβάθμιση των υπηρεσιών του τοπικού ΚΑΠΗ.
Σύνδεση του σταθμού του προαστιακού σιδηροδρόμου με τους οικισμούς.
Θα εργασθεί προς την άρση του άδικου προς τους κατοίκους της Κινέτας μέτρου της ύπαρξης πλευρικών διοδίων της Ολυμπίας Οδού.
Εκτός του ζητήματος της υδροδότησης, αναφέρθηκε στη δρομολόγησης έργου αποχέτευσης.
Διαμόρφωση χώρων αναψυχής και άθλησης και προώθηση του σχεδίου πόλης.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής υπό τον κ. Γρηγόρη Σταμούλη είπε χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Μεγαρέων επί πέντε χρόνια βρίσκεται σε άμυνα προσπαθώντας να εμποδίσει την εγκατάσταση στα όριά του επιβλαβών δράσεων όπως είναι τα ορυχεία βωξίτη, ο ΧΥΤΥ, τα ιχθυοτροφεία και το καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος υπερυψηλής τάσης.
Πρόσθεσε δε ότι για ορισμένες από τις αποφάσεις αναφορικά με τα θέματα αυτά δεν έγιναι η απαραίτητη και προβλεπόμενη δημόσια διαβούλευση.