Δεν μεταφέρθηκε σήμερα, 9 Μαΐου η λαϊκή αγορά του βορείου τομέα Μεγάρων στη νέα της θέση. Και πάλι, όπως πριν ένα χρόνο, έγινε μπέρδεμα με την τοποθεσία της λαϊκής αγοράς και οι περισσότεροι πωλητές αρνήθηκαν να μετακινηθούν.
Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η αγορά από 1ης Μαΐου μεταφέρεται στην περιοχή του νέου σχεδίου προς τα βόρεια όπου θα έπρεπε να τοποθετούνταν οι πάγκοι.
Ορισμένοι πωλητές τοποθέτησαν τους πάγκους τους στη νέα περιοχή αλλά οι περισσότεροι παρέμειναν στην οδό Ευπαλίνου ισχυριζόμενοι ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα για την απόφαση.

Παρά την εν λόγω δικαιολογία, φαίνεται ότι μεταξύ των αιτίων της μη μετακίνησης συγκαταλέγεται ο επανασχεδιασμός των θέσεων. Ο επανασχεδιασμός δημιουργεί νέα δεδομένα σχετικά με τις πλεονεκτικές θέσεις, εξ ου και η δυσαρέσκεια εκ μέρους πολλών εμπόρων οι οποίοι θα ήθελαν να πάρουν τις παλιές τους θέσεις στον ίδιο χώρο.

Η περιφέρεια από την πλευρά της θεωρεί ότι η χάραξη της νέας λαϊκής οφείλει να γίνει από την αρχή δεδομένου ότι για τις υπηρεσίες της η εν λόγω χωροθέτηση δεν υπήρξε ποτέ.

Ο Δήμος Μεγαρέων επίσης υποστηρίζει την άποψη ότι η λαϊκή πρέπει να μεταφερθεί στη νέα θέση.