Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2017 με ένα από τα θέματα τη διαχείριση απορριμμάτων.

Ο λόγος ήταν επεισόδια τα οποία προκλήθηκαν μεταξύ ορισμένων κατοίκων του Γραμματικού και οπαδών της ΑΕΚ.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Θεόδωρος Γραμματικός αναγκάστηκε να αναβάλλει τη συνεδρίαση και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, δεν έγινε δυνατή η προγραμματισμένη 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξαιτίας επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ ορισμένων ατόμων εκ των διαμαρτυρόμενων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Γραμματικό, και ορισμένων οπαδών της ΑΕΚ.

Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις βίαιες ενέργειες. Η συζήτηση και η λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ακούγονται πάντα όλες οι απόψεις, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία για τους πολίτες της Αττικής, και ως τέτοια οφείλουν όλοι να τη διαφυλάσσουν και να τη σέβονται.

Επεισόδια σαν αυτά που έλαβαν χώρα σήμερα εντός της αίθουσας του Συμβουλίου, απομειώνουν τη σημασία του θεσμού, αποδυναμώνουν τη δημοκρατική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και δεν υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κυττάρου Δημοκρατίας.
Οφείλουμε όλοι, αιρετοί και πολίτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής δημοκρατίας».