Υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες διεξήχθη την Κυριακή 7/5/2017 ο 2ος Δρόμος Λιμένων, Νέα Πέραμος – Πάχη – Νέα Πέραμος, παραθαλάσσια διαδρομή, με διοργανωτές τις Δημοτικές Κοινότητες Μεγάρων και Νέας Περάμου.
Ένας νέος αγώνας υγείας στον Δήμο Μεγαρέων ο οποίος διεξήχθη για δεύτερη φορά και ο οποίος τεστάρησε τα όρια των διοργανωτών.
Πήραν μέρος περίπου 400 δρομείς οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν διαδρομή 9 χιλιομέτρων, Πάχη – Νέα Πέραμος ή 18 χιλιομέτρων, Νέα Πέραμος – Πάχη – Νέα Πέραμος.

Η διοργάνωση στηρίχθηκε από πολλές εθελοντικές οργανώσεις των Μεγάρων και της Νέας Περάμου οι οποίες μερίμνησαν για την ασφάλεια της διαδρομής και την πληρότητα των σταθμών ανεφοδιασμού.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή της τροχαίας η οποία ρύθμιζε την κυκλοφορία με αποτελεσματικότητα στους κόμβους Βουρκαρίου, Δρόμου Περάματος και ΠΕΟΑΚ.

Στην εκδήλωση εκτός των νικητών των κατηγοριών της προκήρυξης, βραβεύτηκε από τον Δήμο Μεγαρέων ο βετεράνος μαραθωνοδρόμος Νίκος Βαρδάλας.

Κρατάμε την δέσμευση του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη να δώσει διεθνή χαρακτήρα στον αγώνα κατά τα επόμενα χρόνια.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή δρομέων από τα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο, γεγονός το οποίο δείχνει ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός κατοίκων της περιοχής επιλέγουν τον αθλητικό τρόπο ζωής.