Για μια ακόμα περίοδο η Ιερά Μητρόπολις Μεγάρων και Σαλαμίνος, μέσω του Γενικού Ταμείου Έργων TRAPEZA_AGAPHS_SYSSITIO_8_550Φιλαδελφείας, ξεκινά το συσσίτιο – τράπεζα αγάπης με αγιασμό την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.
Το συσσίτιο το οποίο στηρίζεται στις δωρεές της κοινωνίας, από το 2004 στηρίζει αναξιοπαθούντες και άπορους ανθρώπους προσφέροντάς τους ένα γεύμα καθημερινά.
Σήμερα προσφέρει στα Μέγαρα και στην ευρύτερη περιοχή 125 μερίδες φαγητού το οποίο προετοιμάζεται από ομάδα 60 εθελοντριών.
SYSSITIO_EUELONTESΟι ανάγκες είναι διαρκείς και η Ιερά Μητρόπολη μέσω του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίνου κάνει έκκληση στα φιλάνθρωπα συναισθήματα των κατοίκων της πόλης για δωρεές.
Ενδεικτικά, οι καθημερινές ανάγκες είναι 12-13 κιλά κρέας, 40 – 45 κιλά ψωμί και αντίστοιχα, ελαιόλαδο, ζυμαρικά κλπ

Η Εφορεία του συσσιτίου  έχει θητεία   το καινούργιο εκκλησιαστικό έτος, που αρχίζει  την  1 Σεπτεμβρίου  2016 και λήγει την 31 Αυγούστου 2017.
Πρόεδρος ο Γενικός Υπεύθυνος Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, Ἀντιπρόεδρος ο  Οικονόμος του συσσιτίου π. Αλέξανδρος Κουργιαλής  και πέντε  ακόμη μέλη από τις  εθελόντριες Κυρίες των Μεγάρων.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΙΜΜΣ