Ένα πολύ ενδιαφέρον αλλά όχι και τόσο συνηθισμένο αθλητικό γεγονός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου στην παραλία Βαρέας.
Ήταν ο αγώνας ψαρέματος από ακτή τον οποίο διοργάνωσε η Ακαδημία Αλιευτικών Δραστηριοτήτων Ελλάδος και είχε την υποστήριξη του τοπικού Εξωραϊστικό Συλλόγου Βαρέας «Ο Άγιος Νικόλαος».
16 αλιείς – αθλητές παρατάχτηκαν στο κομμάτι της παραλίας μπροστά από το εργοστάσιο του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού και για πέντε ώρες διαγωνίστηκαν στο ψάρεμα συνδυάζοντας την ικανότητα, την τύχη, τον αριθμό και το μέγεθος των ψαριών.

Ήταν ο πρώτος από τους δώδεκα αγώνες οι οποίοι συνιστούν το πρωτάθλημα ερασιτεχνικής αλιείας και οι οποίοι διεξάγονται σε διάφορες παραλίες της Ελλάδας.
Μας έκανε εντύπωση η τάξη με την οποία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας και πάνω απ’ όλα ο καθαρισμός, μετά το τέλος, της παραλίας σε μεγαλύτερο τμήμα της από αυτό το οποίο είχαν παραταχθεί οι αλιείς – αθλητές.
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βαρέας συμμετείχε στη διοργάνωση με προσφορά υλικών καθαρισμού, πλαστικές σακούλες και γάντια, ενώ πρόσφερε αναψυκτικά και σάντουϊτς στους αθλητές.

Στην απονομή των επάθλων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καράμπελα, την Πρόεδρο Γιάννα Ρήγα και τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Φυλακτό.
Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε τους αθλητές και τους κριτές και εξέφρασε την υποστήριξή του σε τέτοιου είδους δράσεις.
Επίσης, ο Δήμαρχος, έδωσε συγχαρητήρια τον σύλλογο Βαρέας και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Γιάννη Βαρελά για την συμμετοχή στη διοργάνωση

Οι νικητές
Ατομικό

  1. Μιχάλης Μιχαλιός
  2. Χρήστος Γαλάνης
  3. Μιχάλης Τριανταφυλλίδης

Ομαδικό

  1. Μιχαλιός – Γαλάνης
  2. Τριανταφυλλίδης – Μπαλής
  3. Χρυσουλάκας – Μπουλουκάκης