Ο Δήμος Μεγαρέων διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του Μεγαρίτη ζωγράφου και γλύπτη Θωμά Μώλου στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19:00

Ο εκ Μεγάρων ζωγράφος και γλύπτης Θωμάς Μώλος έχει δωρίσει  63 πίνακες Ζωγραφικής στο Δήμο Μεγαρέων με θέματα από την μεγαρική λαογραφία  και ένα γλυπτό το οποίο ήδη τοποθετήθηκε και κοσμεί το χώρο υποδοχής των πολιτών στο ισόγειο του δημαρχείου.
Οι πίνακες αυτοί οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε κορνίζες με χορηγία του δωρητή κ. Θανάση Μαρτίνου, πρόκειται να τοποθετηθούν σε αίθουσα η οποία θα λειτουργήσει ως Δημοτική Πινακοθήκη.

uwmas_mwlos_mahs_350O Δήμαρχος  Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του Δήμου, να τιμήσει τον αείμνηστο καλλιτέχνη και δωρητή του Δήμου Θωμά Μώλο και για το λόγο αυτό με φροντίδες της αρμόδιας Αντιδημάρχου για τα πολιτιστικά του Δήμου Βανέσσας Μαυροειδή,  διοργανώνεται εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του μεγάλου Μεγαρίτη καλλιτέχνη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19:30 στην αίθουσα του Στρατουδάκειου Πολιτιστικού Κέντρου με ομιλητές την κ. Εύα Μελά, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, την Ακαδημαϊκό κ. Αθηνά Σχινά , κριτικό και ιστορικό της τέχνης  και τον κ. Γιάννη Γκίκα, δικηγόρο, φίλο του αείμνηστου Θωμά Μώλου.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραγφικής  με τα παραπάνω έργα και η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να την επισκεφθούν, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν τα συγκεκριμένα έργα οι μαθητές των σχολείων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και όποιος συμπολίτης επιθυμεί.

Πρόκειται για μία εκδήλωση ιδιαίτερης τιμής και μνήμης στον εικαστικό Θωμά Μώλο ο οποίος προβάλλει  την πόλη των Μεγάρων με το έργο του πανελληνίως και διεθνώς.