Τέσσερις αθλητές του ΑΟ Μεγάρων προκρίθηκαν στους αγώνες της Β΄ φάσης λυκείων για τους τελικούς του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 11 και 12 Μαΐου 2016.
Με σπουδαίες επιδόσεις οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες, υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Κώστα Ηλία διακρίνονται σε πανελλήνιο επίπεδο και συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας τουςaom.jpg

  • Ο Άρης Δρίτσας  στα 400 εμπόδια πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ 52″93, η καλύτερη επίδοση από το όριο των πανευρωπαϊκών αγώνων Παίδων και οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Τιφλίδα της Γεωργίας.
    Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη φετινή  στην Ευρώπη και η 6η καλύτερη στον κόσμο
  • Η Βασιλική Ταχταρά με 12,07 μ πήρε την 2η θέση στο τριπλούν μαθητριών στην Α΄ περιφέρεια, επίδοση δεύτερη στο σύνολο όλων των περιφερειών  της Ελλάδας,
  • Η Μαρία Μανέτα με νέο ατομικό ρεκόρ στο τριπλούν με 11,78μ πήρε την τρίτη θέση και την πρόκρισή της στους τελικούς της Πάτρας.
  • Ο Ανδρέας Πανταζής με ένα μόνο έγκυρο άλμα πήρε την πρώτη θέση στο τριπλούν με 13,87μ και την πρόκρισή του στους τελικούς.
  • Στα 200μ ο Γρηγόρης Νικόλας  πήρε την 5η θέση με 24″15 και η Κωνσταντίνα Μιχαήλη στον δίσκο με 25.12μ βγήκε δεύτερη. Κανείς από τους δύο δεν προκρίνεται στους τελικούς.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μαθητών λυκείων προκρίινονται οι πρώτοι από τους 7 ομίλους, εφόσον έχουν περάσει το όριο, και οι τέσσερις καλύτερες επιδόσεις. Επίσης λαμβάνει μέρος και ένας από την Κύπρο.