Με μεγάλη χαρά η ομάδα της Χαρταετοί ΚοινΣΕπ ανακοινώνει μια ακόμη εθελοντική δράση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τη ζωή, όπου η προστασία του περιβάλλοντος γίνεται το «καύσιμο» για να σωθούν ανθρώπινες ζωές!

Σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Ηρόδωρος, ανακυκλώνουμε και συγκεντρώνουμε καπάκια, συνεισφέροντας ενεργά στο πρόγραμμα το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Πρόεδρο Γιάννα Ρήγα και που στόχο έχει την εξασφάλιση απινιδωτών για τα σχολεία του Δήμου!

Ο πρώτος απινιδωτής ο οποίος θα αγοραστεί, έπειτα από την συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού καπακιών, πρόκειται να τοποθετηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου και θα μπορεί να εξυπηρετήσει 3 ακόμη σχολεία, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου και το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Περάμου!!!

Με την ευχή να μην κινδυνεύσει κανείς… είναι εξίσου σημαντικό να τονιστεί η σημαντικότητα και η πρακτική αξία ενός απινιδωτή στα σχολεία, καθώς και σε άλλους δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων, για άσκηση ή ψυχαγωγία.

  • Σύμφωνα με μελέτες, η  κοιλιακή μαρμαρυγή που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση σε 3-5 λεπτά, έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75%.
  • Υπολογίζεται πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%.
  • Η έγκαιρη -όπου ενδείκνυται- απινίδωση, μαζί με τεχνητή αναπνοή (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ), κυριολεκτικά μπορεί να σώζει μια ζωή!

Όλοι όσοι επιθυμείτε – ιδιώτες και επαγγελματίες – να συμμετέχετε ενεργά στηρίζοντας αυτή την δράση, μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες. Η ομάδα θ’ αναλάβει τον συντονισμό, την συγκέντρωση και την μεταφορά, από την Νέα Πέραμο στα Μέγαρα, για να τοποθετηθούν στις κόκκινες μεταλλικές καρδιές που έχουν κατασκευαστεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

* Ειδικά το καλοκαίρι, που ο αριθμός των επισκεπτών στα καταστήματα εστίασης του τόπου μας είναι αυξημένος, μπορούμε με ευκολία να συγκεντρώσουμε συντονισμένα έναν μεγάλο αριθμό!

Διάρκεια δράσης: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Χαρταετοί ΚοινΣΕΠ, με μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας και των social media ή τηλεφωνικά:

  1. Site: www.xartaetoi.com
  2. Facebook: www.facebook.com/xartaetoi.koinsep
  3. Instagram: www.instagram.com/xartaetoi
  4. Τηλεφωνικά: 698 854 661