Ικανοποιητική, εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θεωρείται η απόφαση της ΚΕΔΕΚυβέρνησης να διαθέσει €326 εκατομμύρια στους Δήμους για να καλύψουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.
Η σταδιακή περικοπή εκ μέρους του κράτους των επιχορηγήσεων είχε οδηγήσει τους περισσότερους Δήμους της χώρας σε αδιέξοδο.
Ούτε και ο Δήμος Μεγαρέων εξαιρείται από το γενικό πρόβλημα αφού ο Δήμαρχος αφενός έχει χαρακτηρίσει ως άθλο την εξασφάλιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του αφετέρου επιδίδεται σε ασκήσεις αιματηρής οικονομίας προκειμένου να τα φέρει βόλτα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης ως σημαντική εξέλιξη η οποία μεταξύ άλλων θα «ρίξει» ζεστό χρήμα στην αγορά ενώ δεν παρέλειψε να θέσει το θέμα των οφειλών των Δήμων προς τις τράπεζες.
Επίσης ζήτησε να εξετασθεί το ζήτημα της «νέας γενιάς παρακρατηθέντων» τα οποία οφείλονται στην Αυτοδιοίκηση από το 2009 μέχρι και σήμερα και ανέρχονται σε περίπου €10 δισεκατομμύρια.

Από τον Νοέμβριο του 2015 η ΚΕΔΕ έχει θέσει το θέμα και αγωνίζεται για την θετική του έκβαση.
Ταυτόχρονα καλεί τους Δήμους – μέλη της. Προς τούτο καλεί τους Δημάρχους να επισπεύσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να καταφέρουν άμεσα να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση των οφειλών.

Ως ληξιπρόθεσμο χρέος χαρακτηρίζεται εκείνο το οποίο έχει εγγραφεί στους προϋπολογισμούς των Δήμων, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 30.04.2016.
Λεπτομέρειες και όλη η απαιτούμενη διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθούν από τους Δήμους περιγράφονται σε σχετική εγκύκλιο η οποία έχει ήδη εκδοθεί.