Τους δημότες του Δήμου Μεγαρέων άκουσαν αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καθιερωμένη ώρα του Δημότη η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.
Με συντονίστρια την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βανέσσα Μαυροειδή, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Ρήγα, Κώστας Φυλακτός, Σταύρος Φωτίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σπύρος Κορώσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παπαπανούσης άκουσαν εκπροσώπους συλλογικών οργανώσεων και δημότες οι τους οποίους απασχολούσαν θέματα αρμοδιότητας του Δήμου.

Η πλειοψηφία των θεμάτων ήταν πολεοδομικής φύσεως και αστικού σχεδιασμού ενώ δεν έλειψαν τα θέματα σχετικά με την καθαριότητα.
Ξεχωρίζουμε την παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εωραϊστικών, Πολιτιστικών, Οικιστικών και Αθλητικών Συλλόγων Μεγάρων – Νέας Περάμου Φώτη Δάτσικα ο οποίος ζήτησε την δημιουργία του προγραμματισμένου από το 2005 χώρου άθλησης στην περιοχή Βλυχάδα.
Ο χώρος θα καλύψει ανάγκες των περιοχών Άνω Βλυχάδα, Πλάτωνα, Σκαλιστήρη, Αγία Τριάδα, Άγιος Παντελεήμονας, Άγιος Φανουριος.

Επίσης ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση κατοίκων του νοτίου τομέα για ανάπλαση του τέρματος της οδού Μεσημβρίας σε χώρο πρασίνου δεδομένου ότι η μη αξιοποίησή του δημιουργεί προβλήματα λόγω ανεξέλεγκτης χρήσης.