Με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία, προσκλητήριο νεκρών, και ρίψη στεφανιών στη θάλασσα τιμήθηκε η μνήμη της βύθισης του αντιτορπιλικού σκάφους «Ψαρά» στον θαλάσσιο κόλπο Μεγάρων την 20η Απριλίου 1941.
Η καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Στρατιωτικών Ε.Δ. Μεγάρων και ο Δήμος Μεγαρέων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στο λιμάνι των Μεγάρων, Πάχη. Ακολούθησε τέλεση τρισαγίου και ρίψη στεφανιών στο σημείο της βύθισης, με την συνδρομή του πολεμικού πλοίου ΤΠΚ Ντεγιάννης το οποίο είχε καταπλεύσει από νωρίς το πρωί στην Πάχη.
Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάχης, παρευρέθηκε η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού.
Εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.

Όπως σε κάθε επέτειο, ο καπετάν Νίκος Διπλάρας διέθεσε δύο από τις λάντζες της οικογενειακής επιχείρησης να μεταφέρει προσκυνητές στον υγρό τάφο των ναυτικών
Μαζί μας στην αποστολή και ο Άγγελος Μακρυγιάννης ο οποίος στη φωτό ακούει με πολλή προσοχή τις απόψεις του Νίκου Διπλάρα για τις προοπτικές της Πάχης και γενικά του παραλιακού μετώπου