Στον πλέον πολυσύχναστο σταθμό της Αθήνας, στο Σύνταγμα, διοργανώνεται και φέτος η έκθεση Μεγαρικών προϊόντων «Μεγάρων Γη» το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου 2017.

Η έκθεση αποτελεί μια προσπάθεια εμπορικής εξωστρέφειας και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, η οποία ξεκίνησε επί δημαρχίας Γρηγόρη Σταμούλη. Είναι πλούσιος ο τόπος των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και εδώ υπάρχει μια εξαιρετική ευκαιρία ώστε να προβληθεί η εικόνα του και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία τον χαρακτηρίζουν με κυρίαρχο αυτό της μικρής απόστασης από το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, δηλαδή την Αθήνα.
Στην Μεγάρων Γη προβάλλονται, εκτός των αγροτικών προϊόντων τα οποία παράγονται τοπικά, ο δευτερογενής τομέας της μεταποίησης, περιοχές ιστορικού ενδιαφέροντος , ο πολιτισμός και η παράδοση, καθώς και υπηρεσίες εστίασης οι οποίες αποτελούν τμήμα του τουριστικού προϊόντος.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Δημοτική Επιχείρηση, ΔΗΚΕΔΗΜΕ, και αποτελεί τον νεαρότερο αδελφό της ομώνυμης παλαιότερης έκθεσης η οποία διοργανώνεται κάθε τέλος καλοκαιριού στο άλσος Πευκάκια.
Τα εγκαίνια της 3ης Μεγάρων Γη έγιναν το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαρτίου.