Με θέμα την εφοδιαστική αλυσίδα και τις εμπορευματικές μεταφορές ως μοχλού ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά διοργανώνει σχετική ημερίδα στο ξενοδοχείο Ελευσίνα την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018.

Το ενδιαφέρον αυτό θέμα πραγματεύεται την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα των logistics και των εμπορευματικών μεταφορών στο πλαίσιο του έργου «Newbrain – Notes enhancing waterway, bridging Adriatic-Ionian Network».

Εν όψει της ημερίδας ο πρόεδρος του ΒΕΠ Αδριανός Μιχάλαρος επισημαίνει ότι:

«Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι Εμπορευματικές Μεταφορές είναι κινητήριος μοχλός για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας καθώς η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο στην ΝΑ Ευρώπη.
Στη νέα εποχή των συνδυασμένων μεταφορών, η  επιμελητηριακή μας περιφέρεια  κατέχει σημαντικό – πρωταγωνιστικό ρόλο.
Λιμάνι Πειραιά, Λιμάνι Ελευσίνας, Μέγαρα (Ρεβυθούσα, προβλήτας πετρελαίου)  λιμάνι Λαυρίου, Εμπορευματικά Κέντρα και σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων (Ναυπηγική Βιομηχανία -Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ναυπηγεία Ελευσίνας, Ναυπηγεία Περάματος – δύο διυλιστήρια, δύο χαλυβουργίες, μεγάλες εταιρείες logistics κ.α.)  μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για τη βελτίωση των στρατηγικής σημασίας διασυνδέσεων μεταξύ των θαλασσίων και των χερσαίων μεταφορών, του ρόλου των λιμένων αλλά και διασύνδεσης της ΕΕ με τρίτες χώρες.

Να σημειωθεί ότι στην επιμελητηριακή μας περιφέρεια ανήκει το Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου, που αποτελεί έργο-κόμβο για τις Συνδυασμένες Μεταφορές και κατά συνέπεια σημαντικό σημείο για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές μεταφορικές δυνάμεις».

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία μεταξύ των πολλών τις οποίες παίρνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά προκειμένου να ενημερώσει την επιμελητηριακή κοινότητα, τα μέλη του και αυτούς οι οποίοι βρίσκονται στους χώρους λήψης αποφάσεων να αντιληφθούν ότι το επιδιωκόμενο ζήτημα μέσα στην κρίση είναι η οικονομική ανάπτυξη μέσω της ενίσχυσης και διευκόλυνσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να αναπτύξουν σχετικά θέματα διακεκριμένοι εισηγητές.

Κλικ εδώ για το πρόγραμμα της ημερίδας