Χωρίς προηγούμενο ήταν η πρωτοβουλία καθαρισμού της Νέας Περάμου από εθελοντές την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αφού μεταξύ των εθελοντών συμμετείχαν για πρώτη φορά εκπαιδευόμενοι καταδρομείς από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων το οποίο βρίσκεται εκεί.
Την δράση αυτή διοργάνωσε ο Δήμος Μεγαρέων με ευθύνη και συντονισμό της των στελεχών της Νέας Περάμου, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Αντιδήμαρχος Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Μαζί με τους νέους του ΚΕΕΔ πήραν μέρος μαθητές δημοτικών σχολείων, το προσωπικό της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου, σύλλογοι και στελέχη της οργάνωσης Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Οι διοργανωτές έμειναν κατάπληκτοι στο τέλος της ημέρας όταν διαπίστωσαν ότι είχαν συγκεντρωθεί ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερις τόνοι σκουπιδιών, ποσότητα ρεκόρ για μια ημέρα καθαρισμού.
Καθαρίστηκε όλη η παραλία μέχρι τον Λουτρόπυργο, οι σιδηροδρομικές γραμμές, Κουλουριώτικο Μονοπάτι, Άγιος Παντελεήμονας Νεράκι και οι ενδιάμεσες περιοχές.

Σε σύντομη συνομιλία που είχαμε με τον κ. Κοσμόπουλο, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την συμμετοχή και το αποτέλεσμα.
Ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ένθερμη στήριξη της πρωτοβουλίας από τον Διοικητή του ΚΕΕΔ Αντισυνταγματάρχη Νικόλαο Γιαννόπουλο.