Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου ο κλάδος των ανθοκόμων, παραγωγοί και έμποροι, φτιάχνουν τέσσερις μεγάλες ανθοδέσμες να τις προσφέρουν στους λειτουργούς και υπηρέτες της δημόσιας υγείας.
Αυτό ανακοίνωσαν τα στελέχη της Κεντρικής Ανθαγοράς, στο προάστιο Προμπονά, με την ανακοίνωση η οποία ακολουθεί
.

“Ο κλάδος της ανθοκομίας (παραγωγής, εμπορίας και λιανικής πώλησης), πλήττεται ανεπανόρθωτα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και θα πλήττεται και τους επόμενους μήνες, στην καλύτερη περίοδο ανοιξιάτικης ανθοπαραγωγής.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε στεκόμαστε όρθιοι και ενωμένοι.

Ύστερα από πρωτοβουλία παραγωγών και εμπόρων του κλάδου της ανθοκομίας, δημιουργούμε αύριο, Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, από τις 09:00 μέχρι τις 12:00, τέσσερις (4) μεγάλες ανθοδέσμες για τους ήρωες που στηρίζουν τη χώρα μας τις πρωτόγνωρες αυτές στιγμές που βιώνουμε, δείχνοντας έτσι την αμέριστη συμπαράσταση και ευγνωμοσύνη μας για το έργο που προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι.

  • Η πρώτη για τους γιατρούς μας
  • Η δεύτερη για τους νοσηλευτές μας
  • Η τρίτη για τον στρατό μας
  • και Η τέταρτη για την αστυνομία μας

Τα άνθη θα προσφερθούν από τους αγρότες-ανθοπαραγωγούς που βρίσκονται στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών και από τους εμπόρους ανθέων, της περιοχής του Προμπονά, στα Άνω Πατήσια, Αθηνών.

Οι Ανθοδέσμες θα δημιουργηθούν επί της οδού Ανθέων 21, Άνω Πατήσια, ΑΘΗΝΑ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού και συνωστισμού”.

Για τον Αγροτικό Ανθοπαραγωγικό
Συνεταιρισμό Αθηνών
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Κελμάγερ

Για τον Σύλλογο Εμπόρων Ανθέων
& συναφών Ειδών Ανθοπωλείου
Ο Πρόεδρος
Γρηγόρης Ζώτος