Μια ακόμα κινητοποίηση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά διοργανωμένη από συλλογικές οργανώσεις των αγροτών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ηρώων Μεγάρων με θέμα την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας σε 24ωρη βάση.

Με εμφανή την απουσία κατοίκων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει σχέση με την πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και αφορά την ίδια τους τη ζωή,  διοργανωτές και οι εκπρόσωποι παρατάξεων, συντεχνιών και συνδικάτων τόνισαν για μια ακόμα φορά τα προβλήματα και τους κινδύνους τους οποίους ενέχει η μη λειτουργεία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων μόνο 8 ώρες το 24ωρο.

Ο κοινός τόπος τον οποίον βρήκαν οι παριστάμενοι ήταν η εξάσκηση πίεσης στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων ιατρών και  να επανέλθει η κανονικότητα.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης ο οποίος τόνισε ότι παρ’ ότι η λειτουργία του ΚΥΓ δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του έχει κάνει  επαφές με στελέχη του υπουργείου υγείας, αποκαλύπτοντας ότι σύντομα θα έχει επαφή και με το νέο διευθυντή της 2ης ΔΥΠΕ.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί με Όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς μιλώντας για την υπόθεση της επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας είπε πως θεωρεί αδιανόητο να υπάρχουν σήμερα κάποιοι οι οποίοι αποποιούνται τις ευθύνες τους, αφήνοντας σαφέστατα αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ανέφερε δε πως έχει εμπιστοσύνη στην σημερινή ηγεσία του υπουργείου υγείας, δείχνοντας αισιόδοξος για λύση στο πρόβλημα σύντομα.

Ως πολιτικό χαρακτήρισε το πρόβλημα ο Αντώνης Χοροζάνης, καλώντας τους αρμόδιους να το επιλύσουν άμεσα. Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης έδειξε απαισιόδοξος στην εξεύρεση λύσης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι στο νέο προϋπολογισμό υπάρχουν πολλές περικοπές οι οποίες θα πλήξουν και την υγεία.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Αδριοανός Μιχάλαρος επεσήμανε πως τα Μέγαρα και η Δυτική Αττική γενικότερα, είναι μια περιοχή με βαριά βιομηχανία, μια περιοχή ΣΕΒΕΖΟ, στην οποία όχι μόνο το Κέντρο Υγείας Μεγάρων αλλά και το Θριάσιο Νοσοκομείο θα έπρεπε να εφημερεύουν καθημερινά.

Μάλιστα γνωστοποίησε ότι η διοίκηση του ΒΕΠ απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην οποία εκφράζονται οι ανησυχίες όλων για το πώς θα καλυφθούν οι παροχές πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην περίπτωση κάποιου μεγάλου εργατικού ατυχήματος στην περιοχή την στιγμή που υπολειτουργούν Κέντρα Υγείας αλλά και το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Με σύντομη παρέμβαση του ο πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής Αντώνης Υψηλάντης, θύμισε ότι η παράταξη που εκπροσωπεί ίδρυσε και λειτούργησε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων το οποίο μετέπειτα με την βοήθεια στελεχών του Δήμου λειτούργησε επί 24ωρου βάσεως.
Ο κ. Υψηλάντης τόνισε πως είναι αδιανόητο σήμερα αυτοί που έβαλαν λουκέτο στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων να αποποιούνται των ευθυνών τους, καταλήγοντας πως πλέον χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια και υποσχέσεις, καλώντας τον υπουργό υγείας Β. Κικίλια να δώσει λύση άμεσα.