18Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου η Διαθεματική Εβδομάδα την οποία εφάρμοσε το 1ο Γυμνάσιο Μεγάρων για τους μαθητές του.
Οι δράσεις της τελευταίας ημέρας προσέφεραν την ευκαιρία σε μαθητές του προγράμματος να πάρουν τη θέση ατόμων με ειδικές ανάγκες, τους έχοντες κινητικά προβλήματα και έχοντες προβλήματα όρασης.

Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου εμπλουτισμένη με άτομα από το σχολείο ΑμεΑ Μεγάρων περπάτησαν στα δύο πεζοδρόμια της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια του περιπάτου οι μαθητές του Γυμνασίου κάθισαν σε καροτσάκι το οποίο έσπρωχναν συμμαθητές τους και περπάτησαν με σκοπό να καταγράψουν τις δυσκολίες τις οποίες θα συναντούσαν.
Επίσης άλλοι μαθητές, εναλλάξ, κάλυψαν τα μάτια τους και περπάτησαν «αλα μπρατσέτα» με συμμαθητές οδηγούς με σκοπό να καταγράψουν και αυτοί αντίστοιχα προβλήματα.

Τα στοιχεία θα γίνουν προϊόντα επεξεργασίας των υπευθύνων καθηγητών της Διαθεματικής και τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν προσεχώς.

Περπατώντας μαζί με την ομάδα, ωστόσο, είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τα κύρια προβλήματα-εμπόδια στο δρόμο των αδυνάμων όπως δέντρα, φρεάτια λακκούβες, πινακίδες καταστημάτων, προθήκες προϊόντων, παρκαρισμένα ή κυκλοφορούντα δίκυκλα.
Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μαθητές του Γυμνασίου να έλθουν στη θέση των ΑμεΑ και να αντιληφθούν κατά πόσο το περιβάλλον είναι φιλικό προς αυτούς.

Μαζί με την ομάδα των μαθητών και καθηγητών είδαμε τον κ. Αντώνη Πορίχη ο οποίος εκπροσωπούσε την τοπική Ένωση Γονέων Μαθητών και τον αστυνομικό κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο. Και οι δύο πρόσφεραν τη βοήθειά τους στους συμμετέχοντες.