18 ολόκληρα χρόνια αγωνίζονται οι κάτοικοι της Θράκης προκειμένου να αποτρέψουν την εγκατάσταση ορυχείων χρυσού στην περιοχή τους.
Εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες έχουν προσπαθήσει συστηματικά να εγκατασταθούν, μεταπουλώντας τις μετοχές τους και επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

Έτσι και με τα Μέγαρα. Ξεκινάμε έναν πολυετή αγώνα εναντίον βιομηχανικών συμφερόντων τα οποία ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.

Η ΘΡΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΓΩΝΑ

Διαβάστε τι γράφουν οι Θράκες μεταξύ άλλων:

«Η εξόρυξη χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην περιοχή της Θράκης είναι ένα θέμα που απασχόλησε και απασχολεί την τοπική κοινωνία πάνω από 18 χρόνια. Έγιναν συστηματικές προσπάθειες από μεταλλευτικές εταιρίες, συνήθως ξένες πολυεθνικές οι οποίες εν συνεχεία πουλούσαν τις μετοχές τους σε άλλη εταιρεία, να λάβουν αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για εξόρυξη και επεξεργασία μεταλλεύματος σε δυο θέσεις, το Πέραμα Έβρου και τις Σάπες Ροδόπης.

Η δημιουργία της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης των πολιτών και των φορέων (κοινωνικών, επιστημονικών, επαγγελματικών κλπ) των 2 Νομών να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στις μεταλλευτικές εταιρείες, να προασπίσουμε την υγεία μας και το περιβάλλον και να ακυρώσουμε τα σχέδια εξόρυξης. Οι Δήμοι της περιοχής από την αρχή στήριξαν και στηρίζουν τη δράση μας.

Το αποτέλεσμα από τη δράση της Επιτροπής έχει μέχρι στιγμής θετικό πρόσημο».

Κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανάρτησή τους