Πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2017 ο 17ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Στα Χνάρια του Παυσανία». Δρόμος απόστασης 21 χιλιομέτρων στη διαδρομή Ελευσίνα Μέγαρα.
Στον φετινό αγώνα συμμετείχαν περίπου 650 δρομείς, αριθμός συμμετοχών από τους μεγαλύτερους ως τώρα.
Θα μπορούσε μάλιστα να ήταν μεγαλύτερος αλλά ο αριθμός 650 ήταν ο μέγιστος τον οποίο μπορούσε να εξυπηρετήσει το δυναμικό της διοργάνωσης.

Οι δρομείς ξεκίνησαν στις 9 το πρωί από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και τερμάτισαν στο Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών, με τον νικητή της γενικής κατηγορίας να τερματίζει λίγο μετά τις 10:15.

Συνδιοργανωτές του αγώνα αυτού είναι οι Δήμοι Ελευσίνας και Μεγάρων με το μεγαλύτερο οργανωτικό βάρος να πέφτει στον Δημοτικό Οργανισμό Μεγάρων Ηρόδωρο μιας και τα δύο τρίτα της διαδρομής γίνονται στην επικράτεια του Δήμου Μεγαρέων.

Πολλοί σύλλογοι και οργανώσεις βοήθησαν στη διοργάνωση με ιδιαίτερη συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων ΣΕΔ και Κούρος, της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του ΑΓΣ Νηρέας.

Ιδιαίτερη επισήμανση και αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στο προσωπικό του Ηρόδωρου το οποίο εργάστηκε εθελοντικά και κάλυψε μεγάλο μέρος των αναγκών της διαχείρισης του αγώνα.
Αξίζει επίσης να τονισθεί ότι παρά τον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων οι απονομές είχαν λήξει λίγο μετά τις  12 χρόνος ρεκόρ για αυτή τη διοργάνωση.

Την ικανοποίησή της μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε ο πρόεδρος του Ηρόδωρου Γιάννα Ρήγα η οποία ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση, κάνοντας όμως ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό του Ηρόδωρου.