Οι οικονομικές επιπτώσεις οι οποίες προκαλούνται από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου καθώς και οι συνέπειες από την ψήφιση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 12 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί  στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος).

«Η Αυτοδιοίκηση δεν θα ανεχτεί το θεσμικό και οικονομικό ακρωτηριασμό της» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και τονίζει πως το μεσοπρόθεσμο, αν ψηφιστεί, «στερεί από την Αυτοδιοίκηση το «οξυγόνο» της για να λειτουργήσει, καταλύει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια κι ανεξαρτησία των Δήμων και τους καθιστά, υποχείρια των αποφάσεων του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών».

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων ενημέρωση από το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ σχετικά με την τελευταία συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών, του Προεδρείου και των Επικεφαλής Παρατάξεων της ΚΕΔΕ σχετικά με το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι».