Το μέγιστο αριθμό εκπροσώπων οι οποίοι της αναλογούν εξέλεξε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΤΙΖΑ – ΠΣ χάρη στη να αθρόα συμμετοχή στις διαδικασίες για το 3ο Καταστατικό Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί στις 14 έως 17 Απριλίου.

Όπως διατυπώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης, οι διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το συνέδρο διενεργούνται σε συνθήκες ακρίβειας, ενεργειακής κρίσης, δυσκολίας επιβίωσης των πολιτών και ανασφάλειας λόγω του εγκληματικού πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας εδώ και πολύ καιρό! Επισημαίνει συνεχώς ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται μόνο στη διεθνή αρνητική συγκυρία αλλά σχετίζεται και με κερδοσκοπικά συμφέροντα ολιγαρχικών συμφερόντων. Συμφέροντα τα οποία η Κυβέρνηση ευνοεί και ενισχύει!

Όμως τίποτα δεν χάθηκε για τον χειμαζόμενο λαό μας. Στις δημοκρατίες οι πολίτες έχουν φωνή και μπορούν να συν-διαμορφώσουν τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες προς όφελος των πολλών!

Γι’ αυτό, χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Ελλάδα, ψήφισαν για να εκλέξουν τους συνέδρους τους, για το 3ο Συνέδριο του κόμματος. Στην Οργάνωση Μελών Μεγάρων η προσέλευση στην εκλογική διαδικασία ήταν μαζική, με αποτέλεσμα να εκλεγεί ο μέγιστος αριθμός συνέδρων (10) που θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας στο 3ο Συνέδριο.

Φιλοδοξούμε να είναι ένα Συνέδριο τομής, ένα Συνέδριο που θα θέσει τις βάσεις ώστε να κάνουμε μια Νέα Αρχή με την Κοινωνία στην Πρώτη Γραμμή.

Να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πιο μαζικό, ανανεωμένο, ελκυστικό, ισχυρό, ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία, μαζί με την κοινωνία. Για τη μεγάλη ανατροπή, τη μεγάλη νίκη στις ερχόμενες εκλογές, προκειμένου να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία σε μια περίοδο που, δυστυχώς, εκ νέου χειμάζεται.

Είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία που πιστεύουμε ότι θα δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις».

Οι εκλεγέντες αντιπρόσωποι: Πιπίνα Κατσουλάρη, Ηλίας Μουσταΐρας, Παναγιώτα Παππά, Κώστας Λουκόπουλος, Θανάσης Παπαμιχάλης, Δημήτρης Κιπινής, Ελένη Εξάρχου, Περικλής Μαραγκός, Γιάννα Χαρχαντή και Ειρήνη Κουλουριώτη.