Αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν οι περιβαλλοντικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής των Μεγάρων Βουρκάρι – Αλμύρες – Ήρεμο Κύμα και καθάρισαν την παραλία του υγροβιότοπου ο οποίος μάλιστα είναι και χαρακτηρισμένος ως Περιφερειακό Πάρκο.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 και πήραν μέρος μέλη των συλλόγων, εθελοντικές οργανώσεις.
Πλούσια ήταν η συγκομιδή των απορριμμάτων η οποία πλησίασε τα 6500 λίτρα.
Δεδομένου ότοι οι διοργανωτές χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική πανίδα, από την οργάνωση ΑΝΙΜΑ απελευθερώθηκε ένα γεράκι το οποίο είχε δεχθεί περίθαλψη από τα μέλη της.

Υποστηρικτικές υπηρεσίες προσέφερε ο Δήμος Μεγαρέων ο οποίος διέθεσε οχήματα, υλικά προστασίας και καθαρισμού και προσωπικό.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν το Κρεοπωλείο Καρυλάκη για διάθεση του γεύματος καθός και τους Ήρα Θεοφίλου, Στρατή Βαβούδη, Γιώργο Στρατούρη, Παναγιώτη Μαργέτη, Άγγελο Μακρυγιάννη, Κλεάνθη Βαρελά, Γιώργο Κουμπέτσο, Γιάννη Σεβαστή, Νίκο Νικόλιζα, Θωμαή Λιώτα, Γιάννη Μιχάλαρο, τους προσκόπους της Νέας Περάμου, τους εθελοντές της Ομάδας Κούρος και όλους όσοι συμμετείχαν στον καθαρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εθελοντών υπήρξαν και διεθνείς συμμετοχές. Αναφέρθηκαν εθελοντές από  την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.