Θέση για τις βίαιες πράξεις οι οποίες συμβαίνουν στον συνοικισμό αλλά και οι οποίες πηγάζουν από εκεί, παίρνει η Τοπική Οργάνωση Μεγάρων της Χρυσής Αυγής.
Γίνεται εκτενής αναφορά στις λεηλασίες του οικισμού στο όρος Πατέρας, στις κλοπές αυτοκινήτων, στις διαρρήξεις σπιτιών, στις ανταλλαγές πυροβολισμών και στο παράδοξο γεγονός όπου ομάδα τσιγγάνων ζήτησε προστασία από τις αστυνομικές αρχές εξ αιτίας του καθεστώτος τρομοκρατίας το οποίο επικρατεί στον Βλυχό.BLYXOS_XA_1_550

Η ανακοίνωση
«Μετά λύπης το τελευταίο διάστημα κάθε μέρα ενημερωνόμαστε και για κάποιο θλιβερό συμβάν που γίνεται στην περιοχή των Μεγάρων από τις γνωστές «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Πριν κάποιους μήνες είχαμε την λεηλασία των ολοκαίνουργιων οικισμών στο Όρος Πατέρα, στην πρώην Αμερικανική βάση που είχαν τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή πριν από κάποιους μήνες, στοιχίζοντας εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να μετεγκατασταθούν οι ρομά του Χαλανδρίου. Ξηλώθηκε η ολοκαίνουρια περίφραξη από κάγκελα μασίφ, καλώδια και πίνακες ηλεκτροδότησης, πόρτες και σκεπές κλάπηκαν, νιπτήρες σπασμένοι και aircondition λεηλατημένα είναι κάποιες από τις καταστροφές που υπέστη ο οικισμός. Όπως ενημερωθήκαμε η αποκεντρωμένη διοίκηση έβγαλε επιπλέον κονδύλι 76 χιλιάδων ευρώ ώστε να επισκευαστεί και πάλι ο οικισμός.

Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο σε σχέση με τα πάρα πολλά κρούσματα κλοπών αμαξιών, ληστειών και διαρρήξεων σπιτιών σε πολλές συνοικίες του δήμου Μεγάρων, κυρίως στη Βαρέα, το Μελί, τον Πευκενέα αλλά και στην περιοχή της Νέας Περάμου και της Κινέτας. Η αστυνόμευση στις περιοχές αυτές είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη με αποτέλεσμα οι δράστες να λειτουργούν ανενόχλητοι οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν και να γίνονται επικίνδυνοι αφού δεν απειλείται μόνο η παραβίαση του προσωπικού χώρου αλλά σε πολλές περιπτώσεις τίθεται θέμα σωματικής ακεραιότητας. Τις τελευταίες μέρες αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά επιθέσεων σε νεαρά κυρίως ζευγάρια που τους ασκείται σωματική βία ώστε να τους αποσπάσουν χρήματα, και διάφορα τιμαλφή.

Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι ότι χθες το βράδυ συγκεντρώθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων περισσότεροι από 50 ρομά και διαμαρτύρονταν για την εγκληματικότητα και το καθεστώς φόβου κάτω από το οποίο ζουν στον καταυλισμό των Μεγάρων! Κι όμως το ζήσαμε και αυτό! Και μάλιστα έσπευσαν να έρθουν σε συνεννόηση το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και το Δήμο Μεγάρων ώστε να βρεθεί άμεση λύση για τους ταλαίπωρους ρομά και κατευθείαν δόθηκε εντολή να μεταφερθούν στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων.

Κόπτονται για την άμεση εξυπηρέτηση και ασφαλής εγκατάσταση των «φιλήσυχων ρομά που υφίστανται τα πάνδεινα» όπως αναφέρθηκε από την δημοτική αρχή σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και έγινε παρέμβαση πολιτών για το θέμα των κλοπών και της γενικότερης εγκληματικότητας. Τότε όμως δεν συγκινήθηκε κανείς δεν έγινε καμία κινητοποίηση. Βλέπετε οι συγκεκριμένες «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» εξυπηρετούν κάθε τόσο τα πολιτικά τους μικροσυμφέροντα. Η ανοχή που δείχνουν οι διοικούντες του δήμου τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εξωφρενική.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργήσει ένα νέο «φιλήσυχο» γκέτο μέσα στην πόλη μας!»

 

Τ.Ο ΜΕΓΑΡΩΝ
28ης Οκτωβρίου 65
Τηλέφωνο: 69 56608710-2296023375BLYXOS_XA_2_550