OIKISMOS_PATERAS10_550Δικαιωμένος δηλώνει, με ανακοίνωση μέσω του γραφείου τύπου του συνδυασμού του, ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για προσωρινή μετεγκατάσταση τσιγγάνων στην πρώην αμερικανική βάση στο Πατέρας.

Ο Συνδυασμός Μέγαρα Νέα – Πέραμος Νέο Ξεκίνημα χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «κενό πυροτέχνημα» της προεκλογικής περιόδου το οποίο έσβησε μετά την έκδοση της απόφασης από το ΣτΕ.
Κατηγορεί τον κ. Σταμούλη ότι εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση προεκλογικά παραπλανώντας τους δημότες.
Ο συνδυασμός υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο ποτέ να πραγματοποιηθεί αυτή η μετεγκατάσταση και υποστηρίζει ότι η ακυρωτική απόφαση δεν εκδόθηκε εξ αιτίας της αίτησης του Δήμου Μεγαρέων αλλά αυτής του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας.
Η αίτηση του Δήμου Μεγαρέων είχε απορριφθεί.
Προς τούτο ο συνδυασμός επιφυλάσσεται να προβεί σύντομα σε δημόσιες ανακοινώσεις όπου θα παρουσιάζεται η δική του άποψη.Γιάννης Μαρινάκης

Ακολουθεί η επιστολή του συνδυασμού Μέγαρα –  Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα

«Κενό Πυροτέχνημα»

Ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα έσβησε στον πολιτικό ουρανό, του κ. Σταμούλη και της ομάδας του. Η μικροπολιτική εκμετάλλευση με σκοπό την παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των δημοτών μας στην τελευταία εκλογική διαδικασία, αποδείχθηκε περίτρανα με την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την υπόθεση μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας.
Μία εξέλιξη, που όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον Συνδυασμό μας, την υπερασπίζονταν με σθένος και βεβαιότητα και δικαιώθηκαν για μία ακόμα φορά για όσα υποστήριζαν. Αποδεικνύεται επίσης, με τον καλύτερο τρόπο η αξιοπιστία των θέσεων και των λόγων, του κ. Ι. Μαρινάκη, της διοικητικής ομάδας και των στελεχών του Συνδυασμού που πάντα μάχονταν και θα μάχονται για την διασφάλιση των συμφερόντων του τόπου μας.
Σύντομα θα παραθέσουμε συνέντευξη τύπου, όπου θα λάμψει όλη η αλήθεια και θα αναδειχθούν τεκμηριωμένα οι ανακρίβειες και οι αναλήθειες που εκστομίσθηκαν από τον κ. Σταμούλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παρέθεσε, αλλά και τα λάθη και οι τρομακτικές παραλείψεις της σημερινής διοίκησης που άφησαν έκθετους τους πολίτες των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και όλων των περιοχών  του δήμου μας, σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.
Στην ουσία η σημερινή δημοτική αρχή, επηρεασμένη από το προεκλογικό της πάθος να έρθουν οι Ρομά Χαλανδρίου στον Κανδήλι, ώστε να πληγεί η δική μας διοίκηση και ο Δήμαρχος προσωπικά και να ικανοποιήσει έτσι τους ιδιοτελείς σκοπούς της ως αντιπολίτευση, λειτούργησε μετεκλογικά, ως νέα διοίκηση, είτε με δόλο, είτε με βαριά αμέλεια και  έθεσε τον δήμο μας εκτός από κάθε διεκδίκηση, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η δική μας αίτηση ακύρωσης και η ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις νόμιμες και εμπρόθεσμες δικονομικές ενέργειες του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.
Με την συνέπεια και την ταπεινότητα που μας διακρίνει, είτε είμαστε στην θέση της διοίκησης είτε σε αυτήν της αντιπολίτευσης, οφείλουμε να ενημερώνουμε με ευθύτητα και ειλικρίνεια  τους συνδημότες μας για να γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει  και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τον τόπο.

Γραφείο Τύπου
Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα»