Ως απαράδεκτα και υφεσιακά χαρακτηρίζει τα μέτρα ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών το Βιοτεχνικό Αδριανός ΜιχάλαροςΕπιμελητήριο Πειραιά.
Προσδιορίζει δε ως επιτακτική την ανάγκη μιας ευρύτερης δυνατής συναίνεσης εκ μέρους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και την δημιουργία κοινού μετώπου κατά των δανειστών, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να βγει από την κρίση και να αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική.
Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αδριανός Μιχάλαρος παρατηρώντας ότι, ενώ εδώ και τέσσερις μήνες γίνονται διαβουλεύσεις, καμία πρόοδος δεν υπήρξε.
Αντίθετα διαπιστώνεται ότι τόσο με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσο και με τις προτάσεις των δανειστών μας η χώρα μας βυθίζεται ολοένα περισσότερο στην ύφεση, καθώς τα μέτρα που προτείνονται έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Οι προτάσεις για αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ εκ μέρους των δύο πλευρών σε συνδυασμό με τα φοροεισπρακτικά μέτρα, κάθε άλλο παρά αναπτυξιακές μπορεί να χαρακτηρισθούν. Έρχονται μάλιστα να βάλουν ταφόπλακα στην επιχειρηματικότητα.
Είναι προφανές ότι και την ανεργία θα διογκώσουν και την φτώχεια θα ενισχύσουν, αλλά και περισσότερες επιχειρήσεις θα οδηγήσουν σε κλείσιμο ή δραστηριοποίηση σε άλλες χώρες.
Τα μέτρα και των δύο πλευρών είναι επώδυνα και ξανεμίζουν τις ελπίδες επιχειρηματιών για ανάπτυξη και πολιτών για καλύτερες μέρες και ανάκαμψη της οικονομίας.

«Δυστυχώς» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, «οι άδικες και, όπως διαφαίνεται, αναποτελεσματικές αυτές προτάσεις γκρεμίζουν έστω και κείνα τα μικρά θετικά αποτελέσματα που πέτυχαν με τις θυσίες τους όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, επιχειρήσεις και νοικοκυριά. στοχεύουν σε είσπραξη εσόδων αλλά θα καταφέρουν να συσσωρεύσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Δεν αντέχουν οι Έλληνες, δεν αντέχουν άλλο πια οι επιχειρήσεις».