Στην πρόσφατη σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στην οποία παρακάθησαν ο MIXALAROS_IWAN_550Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης και ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μεγάρων και Νέας Περάμου Γιάννης Μιχάλαρος, ο τελευταίος προέβη στα ακόλουθα.
Ενημέρωσε τον κ.Δραγασάκη για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου και τον κάλεσε να παρέμβει προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της περιοχής μας και ειδικά το οικονομικό που ταλανίζει το δήμο και είναι η αιτία που δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός.

Ο Αντιπρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση ενώ άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Μιχάλαρου που είναι οι ακόλουθες.

  1. Περίοδος χάριτος και μείωση των δόσεων των δανείων του δήμου μας.
  2. Χρηματοδότηση για την κατασκευή μονάδας εγκατάστασης φωτοβολταικών που να καλύπτει τις ανάγκες του δήμου μας στον δημοτικό φωτισμό ή χρηματοδότηση για λαμπτήρες LED ώστε ο δήμος να εξοικονομήσει 1.500.000 ευρώ το χρόνο.
  3. Εγκατάσταση στα αυτοκίνητα του δήμου μας συστήματος καύσης μεθανίου το οποίο θα λαμβάνεται από τη Ρεβυθούσα δωρεάν με αποτέλεσμα το ετήσιο κέρδος από τα καύσιμα να είναι 500.000 ευρώ.
  4. Αντισταθμιστικά από τη ρύπανση των εγκαταστάσεων στη Ρεβυθούσα και στο δήμο Μεγάρων-Νέας Περάμου και όχι μόνο στη Σαλαμίνα.
  5. Το καθαρό νερό της Ψυττάλειας να έρθει και στα Μέγαρα για παραγωγική ανασυγκρότηση της πόλης. Σας υπενθυμίζουμε ότι η πόλη έχει έκταση 350 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
  6. Ολοκλήρωση της Αρχαιολογικής ανασκαφής του ευρήματος της Ευπαλίνου σπάνιου υδρομαστευτικού συστήματος της Αρχαίας πόλης για τουριστική ανάπτυξη.
  7. Το λιμάνι της Νέας Περάμου και της Πάχης να μεταφερθεί λειτουργικά και η εκμετάλλευση να είναι στο Δήμο μας και όχι στον Ο.Λ.Ε ή COSCO.
  8. Διάνοιξη του παραλιακού μετώπου στη σχολή πυροβολικού Ν.Περάμου για τη διέλευση των πολιτών.
  9. Αστικοποίηση της συγκοινωνίας.
  10. Αλλαγή του χρηματικού ποσού-εισιτηρίου- στις στάσεις Κινέτα-Αθήνα στον προαστιακό διότι είναι πολύ ακριβό σε σχέση με τις άλλες περιοχές.