AGIOS_PANTELEHMONAS_0_550Την ξεχασμένη από τον Δήμο περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα επισκέφθηκε ο Γιώργος Μπερδελής, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Τώρα»
Το ρεζουμέ:
«Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος «ακόμη … έρχεται» στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι στο δρόμο για να  καταγράψει τα ήδη καταγεγραμμένα εδώ και ένα χρόνο, από τον Δήμαρχο προβλήματα της περιοχής».

Ο Γιώργος Μπερδελής πραγματοποίησε την εν λόγω επίσκεψη την Παρασκευή 11 Μαρτίου. Σκοπός του ήταν μέσω της επαφής με τους κατοίκους της περιοχής, να ακούσει αλλά και να καταγράψει τα προβλήματα τα οποία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, ένα χρόνο περίπου μετά τις δεσμεύσεις του δημάρχου κ. Γρ. Σταμούλη που δήλωνε «πως σταδιακά και στα μέτρο του δυνατού, θα δίνονταν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής».

Τα προβλήματα της περιοχής είναι πολλά και οι διαπιστώσεις εξ ίσου πολλές
Τον κ. Μπερδελή ενημέρωσε ο πρόεδρος του συλλόγου «Άγιος Παντελεήμονας» Γιάννης Σαρικώστας  και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι η κατάσταση όσον αφορά κυρίως το οδικό δίκτυο, παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.
Οι κατεστραμμένοι δρόμοι (π.χ. η οδός Γρεβενών), οι μεγάλες διαρροές, αλλά και οι πλημμύρες στις μεγάλες βροχοπτώσεις αποδεικνύουν ότι δίκαια οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται ξεχασμένοι από την σημερινή διοίκηση του Δήμου.
Οι μεγάλες λακκούβες, αποτελούν πηγή κινδύνου όχι μόνο για τους οδηγούς δικύκλων, αλλά για το σύνολο των κατοίκων, αφού κατά γενική ομολογία ούτε πεζοί δεν μπορούν να περπατήσουν στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο.

Πόσα θύματα θα πρέπει να θρηνήσουμε στον παράλληλο του προαστιακού;
Το παραπάνω ερώτημα προέκυψε από την αγωνία των κ.κ. Σαρικώστα και Κοναξή, οι οποίοι έθεσαν στον Γ. Μπερδελή και το θέμα της έλλειψης ηλεκτροφωτισμού στον παράδρομο της εθνικής οδού.
Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει δεχθεί μεγάλο βάρος της κίνησης τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας του υψηλού αντιτίμου των διοδίων. Είναι δρόμος επικίνδυνος όπου εξαιτίας της έλλειψης φωτισμού το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί ατυχήματα, ακόμα και θανατηφόρα με παρασύρσεις πεζών.
Το πρόβλημα αν και δεν άπτεται της δικαιοδοσίας του δήμου, εντούτοις η συζήτηση οφείλει να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για να το επιλύσουν.

Τα μεγάλα λόγια του κ. Σταμούλη φαίνεται πως ειπώθηκαν για το θεαθήναι
Τα μεγάλα λόγια του κ. Σταμούλη ένα χρόνο πριν, (παρουσία των στελεχών της αντιπολίτευσης αλλά και των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα), για το … δήθεν ενδιαφέρον της διοίκησής του για την περιοχή, φαίνεται πως ειπώθηκαν για το θεαθήναι και με στόχο να κερδηθούν εντυπώσεις, καθώς και όπως ειπώθηκε στην συζήτηση από τον κ. Σαρικώστα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ. Καράμπελας «ακόμη … έρχεται» στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι στο δρόμο για να …καταγράψει τα ήδη καταγεγραμμένα εδώ και ένα χρόνο, από τον Δήμαρχο προβλήματα της περιοχής.

Βέβαια, μόνο δικαιολογία δεν αποτελεί για την διοίκηση του κ. Σταμούλη η ανταπόκριση στην καθημερινότητα, – καθώς και σύμφωνα με ομολογίες των κατοίκων -, έχουν γίνει θετικά βήματα στον τομέα της καθαριότητας αλλά και του ηλεκτροφωτισμού, οφέλη τα οποία όμως είναι εκ του νόμου ανταποδοτικά για τους κατοίκους όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Αν ληφθούν υπόψη και οι καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου για μη συμμετοχή τους στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, αλλά και σε κάθε πολιτιστικό γεγονός, τότε είναι ξεκάθαρο πως η διοίκηση φοβάται τα μέλη των  συλλόγων που αντιδρούν επιδιώκοντας να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους.AGIOS_PANTELEHMONAS_1_550

Ακούγοντας τον πρόεδρο αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. του Αγίου Παντελεήμονα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γ. Μπερδελής με βάση το ρόλο που κατέχει στο δημοτικό συμβούλιο, αυτόν του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκε πως θα υπενθυμίσει στην διοίκηση του κ. Σταμούλη, ότι και στην περιοχή «πάνω από τις γραμμές», σε αυτή του Αγίου Παντελεήμονα κατοικούν άνθρωποι, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Άνθρωποι που δεν είναι ούτε «παιδιά κατώτερου Θεού», αλλά ούτε και «πολίτες β’ κατηγορίας».
Είναι πολίτες του Δήμου Μεγαρέων που επιβάλλεται η διοίκηση να τους αντιμετωπίζει ίσα και όμοια με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.