SDKM_PAXH_BAREA_2_550Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το θέμα το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων την Τρίτη 10/11.
Έναυσμα για τη συζήτηση ήταν το αίτημα το οποίο είχε υποβάλλει ο κ. Γ. Γερόλυμπος, κάτοικος Πάχης, προκειμένου να ενημερώσει το ΣΔΚΜ για την ενόχληση και την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται αυτός και οι κάτοικοι από τους ήχους των καταστημάτων εστίασης της Πάχης και του παραλιακού μετώπου, το οποίο περιλαμβάνει και την Βαρέα, αλλά και να δηλώσει τις προθέσεις του να συνεχίσει να προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον όσων καταστηματαρχών δεν τηρούν το ωράριο λειτουργίας μουσικής και μουσικών οργάνων το οποίο προβλέπει η άδεια λειτουργίας τους.
Η συζήτηση είχε μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Γερόλυμπος συνόψισε το πρόβλημα στην εισαγωγή του λέγοντας ότι «επί χρόνια η Πάχη ησυχάζει μετά τις 4 ή 5GEROLYMPOS_200 το πρωί επειδή γίνεται κατάχρηση».
Μίλησε για ορισμένα καταστήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από Πάχη μέχρι Βαρέα, τα οποία παίζουν δυνατά μουσική πέραν του ωραρίου δημιουργώντας αφόρητη κατάσταση και πρόσθεσε ότι όταν κάποιοι διασκεδάζουν κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να κοιμηθούν.
Για να ενισχύσει το δίκαιο του αιτήματός του ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι στο παρελθόν έχει προσφύγει με μηνύσεις στα δικαστήρια και έχει δικαιωθεί, με την τιμωρία υπευθύνων, ενώ τώρα εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις οι οποίες πρόκειται να εκδικασθούν.
Σε αυτό το πλαίσιο, παρακάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου να είναι προσεκτικά στην έκδοση αδειών λειτουργίας και χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους και μάλιστα σε υπότροπους καταστηματάρχες, ώστε να μην αναγκασθεί να προσφύγει και μελλοντικά στην δικαιοσύνη.
Τόνισε δε την άποψη ότι όποιος πληροί τις προϋποθέσεις για άδεια λειτουργίας δεν νομιμοποιείται να παραβαίνει τους όρους της.

Ο κ. Γερόλυμπος, όπως δήλωσε, είναι πρόεδρος του Συλλόγου «Κοινωνία Πάχης» και υπάρχει μεγάλος αριθμός υπογραφών με τις οποίες ενισχύεται το αίτημά του.

BORDOS_D_200Εκ μέρους του ΣΔΚΜ έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τις οποίες επισημαίνουμε την άποψη του κ. Δημήτρη Βόρδου.
Ο κ. Βόρδος τόνισε ότι αρμόδιο για την έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και χρήσης μουσικής είναι το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, όμως για την τήρηση και εφαρμογή των όρων της άδειας του καταστήματος αρμόδιες είναι οι αστυνομικές αρχές.

 

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε μεγάλη ομάδα μελών του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Μεγάρων με MOYRTZOYKOS_IW_200επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μουρτζούκο ο οποίος υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των αδειών λέγοντας ότι κανείς δεν παρανομεί κατά την έκδοση των αδειών.
Μάλιστα υπογράμμισε την συμβολή των καταστημάτων εστίασης στην τοπική οικονομία αφού πληρώνουν τέλη στον Δήμο, συγκρατούν τον τοπικό πληθυσμό στην πόλη, προσελκύουν επισκέπτες και προσφέρουν εργασία σε μεγάλο αριθμό ατόμων.

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βαρέας κ. Δημήτρης Χατζήνας απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Γερόλυμπο να ανταλλάξουν απόψεις και να δουν το πρόβλημα από κοινού.

BRYTIA_B_200Ενδιαφέρουσα άποψη καταγράφηκε από την κάτοικο της Πάχης κ. Βασιλική Βρυτιά η οποία παραδέχθηκε ότι υπάρχει ενοχλητική ηχορύπανση στην Πάχη και ότι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η συνεννόηση μεταξύ κατοίκων και επιχειρηματιών και εν τέλει η ειρηνική συνύπαρξη.

 

 

SDKM_PAXH_BAREA_1_550