Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μάκης Λέλης μετά την διαγραφή του

Μελέτης Λέλης
Μελέτης Λέλης

από τον συνδυασμό του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη.
Χειμαρρώδης ο διαγραφείς – και ανεξάρτητος πλέον – Δημοτικός Σύμβουλος Μεγάρων δεν αποδέχεται τις κατηγορίες τις οποίες του προσάπτουν οι τέως συναγωνιστές του ότι υπήρξε αδιάφορος προς τον συνδυασμό Ένωση Πολιτών με τον οποίο εκλέχτηκε.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Ιανουαρίου παρουσίασε την δική του περιγράφοντας ότι κάθε άλλο παρά αδιάφορος ήταν. Αντίθετα, είχε πάρει τον ρόλο του πολύ σοβαρά και αγωνίστηκε για πραγμάτωση στόχων.

Ο Μάκης Λέλης υπηρξε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, εντεταλμένος σύμβουλος στα ΚΕΠ, για τον μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών καθώς και για θέματα Κινέτας.
Για την Κινέτα, μάλιστα, προχώρησε σε εκπόνηση σχεδίου δράσης το οποίο εγκρίθηκε από τον κ. Σταμούλη.

  1. Δημιουργία σχολείου
  2. Χωροθέτηση για λειτουργία εκκλησίας
  3. Υδροδότηση
  4. Συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής με σκοπό την ανεύρεση χώρου εκτός του οικιστικού ιστού για εγκατάσταση κοιμητηρίου
  5. Σύνδεση της Κινέττας με τακτική συγκοινωνία με τα Μέγαρα
  6. Εξομοίωση της τιμής του εισιτηρίου του προαστιακού σιδηρόδρομου
  7. Σύσταση Γ.Ε.Π. (Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών) για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής

Με ενδιαφέρον αντιγράφουμε αυτούσια την επισήμανση του κ. Λέλη επί θεμάτων της Κινέτας:
«Όταν διαπίστωσα  στασιμότητα,  κωλυσιεργία, ακόμα και την αδιαφορία ως ένα βαθμό κ. Δήμαρχε, ήρθα και σας μίλησα για αυτό και σας τόνισα πως αυτή η στασιμότητα ήταν κάτι που δεν οφειλόταν σε μένα.
Γρηγόρης ΣταμούληςΗ απάντησή που έλαβα  «Κι επειδή τα  είπαμε πρέπει να τα κάνουμε όλα;»
Την επόμενη κιόλας μέρα σας υπέβαλλα την παραίτηση μου».

Και ο Αντιδήμαρχος Πολυχρόνης στο στόχαστρο
Στην συζήτηση του συνδυασμού, όπως αναφέρει, για τον προϋπολογισμό του έτους 2015, η εμμονή του σε παροχή διευκρινιστικών απαντήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ι. Πολυχρόνης τον κατηγόρησε ότι τον αντιπολιτευόταν.

Ο κ. Σταμούλης «το πήρε επάνω του» και δεν ενημέρωσε κανέναν για το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων
Ενημέρωσε τους συμβούλους του συνδυασμού του για τον ορισμό του Διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΜ δύο μήνες κατόπιν του ορισμού τους.

Δεν ήταν αδιάφορος ο κ. Λέλης αφού εξέφρασε θέσεις και απόψεις για το πενταετές πρόγραμμα δράσης καθώς και για τον προϋπολογισμό του έτους 2016. Επ’ αυτών κατηγόρησε τον κ. Σταμούλη ότι υποστήριζε μόνο τις δικές του απόψεις.
Δεν αποδέχεστε διαφορετική άποψη ως άλλος Καίσαρας κ. Σταμούλη
Σε διαφορετικό σημείο είπε ο κ. Λέλης:  «Εγώ κ. Δήμαρχε δεν κάνω αντιπολίτευση, απλά μεταφέρω στο σώμα τις απορίες που έχει ο μέσος δημότης που ενδιαφέρεται για την ευημερία της πόλης του. Εγώ θέτω ερωτήματα για να συμβάλω από την θέση που είμαι στο έργο της διοίκησης. Εσείς όμως, όπως αποδεικνύεται περίτρανα οτι δεν αποδέχεστε καμία διαφορετική άποψη πέραν της δική σας, σαν άλλος Καίσαρας, και αυτό φάνηκε στην άρνηση σας να μου απαντήσετε στα ερωτήματα που απεύθυνα, και που ο μεγαρικός τύπος τα χαρακτήρισε ως εύλογα.

Τέλος ο κ. Λέλης προσδίδει στον κ. Σταμούλη σκοπιμότητα και σπουδή για την διαγραφή του αφού δεν τον κάλεσε για να δώσει  εξηγήσεις για την οποιαδήποτε στάση του.

Εδώ, ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Λέλη