Θύμα της δέσμευσης των αποθεματικών των δήμων και των χρημάτων του ΕΣΠΑ από την κυβέρνηση έχει πέσει ο Δήμος Μεγαρέων αφού εξ αιτίας της δέσμευσης δεν πληρώνεται ο εργολάβος και κατά συνέπεια έχει κηρύξει στάση εργασιών.

Το έργο «Αντικατάσταση αγωγών  ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων» έως την 2/6/15 εξελισσόταν κανονικά και σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Από 3/6 βρίσκεται σε διακοπή εργασιών  μετά  την  δήλωσης ειδικής διακοπής εργασιών η οποία κατατέθηκε  από την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ λόγω μη πληρωμής του 11ου λογαριασμού του έργου.
Η αίτηση έγινε αναγκαστικά δεκτή από τον Δήμο αφού έχει παρέλθει δίμηνη περίοδος χωρίς να έχει πληρωθεί.
«Η καθυστέρηση της πληρωμής», σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου, «δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Δήμου ή της αναδόχου εταιρείας, αλλά στην Τράπεζα της Ελλάδος αφού τα κονδύλια  των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεσμεύτηκαν από την Κυβέρνηση λόγω της επικείμενης συμφωνίας με τους εταίρους. Γενικότερα τα περισσότερα έργα σε Εθνικό Επίπεδο είναι σε διακοπή εργασιών για τον ίδιο λόγο».
Παρά την διακοπή των εργασιών ο Δήμος μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας επίβλεψης ζήτησε να ασφαλτοστρωθούν τα σκαμμένα τμήματα ώστε να μην σηκώνεται σκόνη.

Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων και προσωπικά ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης ζητούν την κατανόηση των δημοτών γι’ αυτήν την ταλαιπωρία που υφίστανται.
Ο κ. Σταμούλης δηλώνει: « Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα είναι προσωρινή κι όχι για μεγάλο διάστημα ενώ η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει μόνιμη λύση, αφού το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και ασφαλώς θα προσφέρει στους συμπολίτες καλύτερη ποιότητα ζωής».ERGA_YDREYSHS_550