Το τελευταίο τραγικό περιστατικό βίας το οποίο σημαδεύτηκε από τον θάνατο του επιφανούς Μεγαρίτη Σταύρου Λουκά πυροδότησε έναν νέο κύκλο πρωτοβουλιών του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη ο οποίος βρήκε συμμάχους και συμπαραστάτες τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Μετά την επίσκεψη όλων των θεσμικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την επομένη του τραγικού περιστατικού, σήμερα 21/1, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο σύσκεψη μεταξύ υψηλοβάθμων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αρχής και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Των εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ. προΐστατο ο Αντιστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος ενώ στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας και Αστυνομικού Μεγάρων Κ. Γκίκας και Θ. Κουμιώτης.

Μετά την σύσκεψη ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης έκανε ανακοινώσεις.
Μεταξύ άλλων εξέφρασε την άποψη ότι οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ έχουν κατανοήσει πλήρως το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή των Μεγάρων.
Επίσης μετέφερε την δέσμευση των συνομιλητών του να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις των Μεγάρων.
Για το πρόβλημα της εγκληματικότητας στον Βλυχό ο κ. Σταμούλης είπε ότι οι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί δεσμεύτηκαν να την αντιμετωπίσουν με στοχευμένες δράσεις, πρόσθεσε όμως ότι για να υπάρξουν αποτελέσματα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για λύσεις.

Την ανάγκη για ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος και με υλικοτεχνική υποδομή ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής.

Δηλώσεις κάνει μόνο η πλευρά του Δήμου Μεγαρέων. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Δηλώσεις κάνει μόνο η πλευρά του Δήμου Μεγαρέων. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των άλλων παραγόντων της τοπικής δημόσιας ζωής, το συναίσθημα του φόβου και της απογοήτευσης είναι διάχυτο στην κοινωνία.
Πολίτες με τους οποίους συζητήσαμε δεν πιστεύουν ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των παραγόντων του κράτους για τον λόγο ότι το κράτος είναι πτωχευμένο και αναξιόπιστο.
Επισημαίνουμε τις μεγαλοστομίες του υφυπουργού Γρηγοράκου ο οποίος ήλθε στο Κέντρο Υγείας Υποσχέθηκε και απήλθε.
Ούτε την αυτονόητη συγκατοίκηση των Υπηρεσιών του ΙΚΑ στο Κέντρο Υγείας δεν είδαμε ακόμα, πόσο μάλλον τις προσλήψεις επί πλέον προσωπικού.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν χθες, 21/1, και οι εκπρόσωποι της αστυνομίας οι οποίοι ήλθαν, άκουσαν και έφυγαν σιωπηλοί αρνούμενοι να ενημερώσουν τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου.

Σε περίπτωση που μας δινόταν ο λόγος θα θέλαμε να ρωτούσαμε

  • Γιατί παίρνετε προσωπικό από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων για να φυλάει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
  • Γιατί ενισχύετε με στελέχη του ΑΤ Μεγάρων το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας;
  • Πόσο έμπειρα είναι τα περισσότερα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων;
  • Πόσο χρόνο χρειάζονται οι περισσότεροι αστυνομικοί να προσέλθουν στον χώρο της εργασίας τους;
  • Γιατί με στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων στελεχώνετε τη φρουρά του πολιτικού αεροδρομίου η οποία λειτουργεί ως δεύτερο Αστυνομικό Τμήμα;
  • Πόσοι αστυνομικοί περισσεύουν για περιπολίες μετά την στελέχωση της Γραμματείας και τις επιδόσεις δικογράφων;
  • Γιατί δεν συστεγάζεται η Τροχαία με τα άλλα δύο Τμήματα των Μεγάρων ώστε να απελευθερωθεί προσωπικό από τις σκοπιές;
  • Γνωρίζετε ότι από ο καταυλισμός των τσιγγάνων στο Βλυχό επεκτείνεται μέρα με τη μέρα προς τα ανατολικά;
  • Τι δυνατότητα ταχείας επέμβασης έχει το περιπολικό το οποίο βρίσκεται στο Πόρτο Γερμενό αν κληθεί για κάποιο περιστατικό στην Κινέτα;

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν το πρόβλημα της φτωχής αστυνόμευσης των Μεγάρων αλλά προς το παρόν το κράτος βρίσκεται στην κατάψυξη λόγω εκλογών και μετά τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ που ακολουθούν οι υποσχέσεις θα φαντάζουν χάντρες και καθρεπτάκια.