Συγκαλείται σε συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός)πρόκειται Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, ώρα 15:30.

Ημερήσια διάταξη

 1. Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για την πράξη: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ», συνολικού προϋπολογισμού 32.520.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
  (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)
 2. Έγκριση όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για το έργο “Κλειστό Κολυμβητήριο & Γυμναστήριο στο Ο.Τ 297-8-9 Β΄ Φάση: Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου & διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Δήμου Αγίων Αναργύρων”.
  (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Τζόκας)
 3. Επιλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης σύμφωνα με το άρθρο 179 του Ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 του ν. 4257/2014 και ισχύει. Επαναληπτική ψηφοφορία.
  (Εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θ. Σχινάς)
 4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση ιδιωτικού ελικοδρομίου της εταιρείας «AIR LIFT Α.Ε.», επί της οδού Μεγαρίδος 124 στην Περιοχή Μαύρη Ώρα του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής.
  (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Αναγνωστόπουλος)
 5. Γνωμοδότηση επί της τροποποίησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) ισχύος 11,5 MW στη θέση “Αδέρες” στο Δήμο Τροιζηνίας καθώς και των συνοδών έργων αυτού» της εταιρείας BUSINESS ENERGY ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ Α.Ε.
  (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Αναγνωστόπουλος)
 6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά στο έργο: Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», δυναμικότητας 421 κλινών.
  (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Αναγνωστόπουλος)
 7. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης ποσού 15.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στο «6ο AGRO QUALITY FESTIVAL- 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς».
  (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ταξ. Φαρμάκης)