Με γραπτή δήλωσή τους, η οποία ακολουθεί, τα μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων Δημήτρης Αγιομυργιαννάκης, Γιώργος AGIOMYRGIANNAKHS_248Δουλγεράκης και Βασίλης Πολυχρόνης παραιτούνται και αποχωρούν από το κόμμα.

Ακολουθεί η δήλωσή τους:
Οι παρακάτω υπογράφοντες, μέλη του γραφείου της Συντονιστικής Επιτροπής της Ο.Μ. Μεγάρων του ΣΥΡΙΖΑ με την παρακάτω επιστολή δηλώνουμε την παραίτηση μας από το όργανο, καθώς και την αποχώρηση μας από το ίδιο το κόμμα.

Με την κατάθεση και ψήφιση του 3ου Μνημονίου, η Κυβέρνηση επισφράγισε με τον πιο επίσημο τρόπο τη μνημονιακή της μετάλλαξη, περνώντας πλέον οριστικά και αμετάκλητα στην απέναντι πλευρά. Αντί να σκίσει τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, η Κυβέρνηση προτίμησε να σκίσει τις ίδιες τις προγραμματικές της δηλώσεις, μπαίνοντας κι αυτή με τη σειρά της στο θλιβερό γαϊτανάκι των αλλεπάλληλων μνημονιακών Κυβερνήσεων από το 2010 και μετά.

DOYLGERAKHS_250Η κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των συλλογικών αποφάσεων εκ μέρους της ηγετικής ομάδας βαδίζει χέρι-χέρι με τη μεθοδική απαξίωση των συλλογικών λειτουργιών και της εσωκομματικής δημοκρατίας, μέσα από μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων πραξικοπημάτων, με στόχο ν’ ακυρωθεί κάθε δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης της βάσης και να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε άβουλη μάζα χειροκροτητών και νεροκουβαλητών της ηγεσίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δε μπορούμε να μιλάμε ούτε για κόμμα (και μάλιστα της Αριστεράς), ούτε για συλλογικές διαδικασίες.

Σε έναν πολιτικό φορέα όπου η έννοια του μέλους έχει χάσει πλέον κάθε περιεχόμενο – και δηλώνοντας την ακαταλληλότητά μας για το ρόλο του χειροκροτητή αποφάσεων που παραβιάζουν το λόγο ύπαρξης και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ –, παραιτούμαστε από τη θέση του μέλους του γραφείου της Συντονιστικής Επιτροπής της Ο.Μ. Μεγάρων, αλλά και από την ίδια την ιδιότητα του μέλους, η οποία εδώ και καιρό έχει καταντήσει κενό γράμμα.POLYXRONHS_BAS_250

Δηλώνουμε και παραμένουμε παρόντες στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, δηλώνουμε παρόντες στα κινήματα, συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα για την πλήρη δικαίωση του μεγαλειώδους ΟΧΙ του λαού.

Δημήτρης Αγιομυργιαννάκης
Γιώργος Δουλγεράκης
Βασίλης Πολυχρόνης